Jana Hallas kertoo NordenBladetin terveyspalstalle elämäntavastaan ja periaatteistaan: Teen kaiken intohimoisesti!

Jana Hallas kertoo NordenBladetin terveyspalstalle elämäntavastaan ja periaatteistaan: Teen kaiken intohimoisesti!

NordenBladet – ”Rehellisesti sanottuna minä en kyllä ole kaikkein paras esimerkki terveellisestä elämäntavasta puhumaan – en ole kasvisruoan ystävä enkä kuntoile, mutta voin kertoa elämäntavastani ja periaatteistani”, sanoo aina huoliteltu ja naisellinen designer, stilisti ja laulujen sanoittaja Jana Hallas (47) NordenBladet.ee:lle haastattelumme alussa.

Janan elämäntapa onkin ns. ”ponnistelematta” terveellinen. Nainen, jonka iäksi tuskin voisi veikata enempää kuin 35 vuotta, kertoo meille myös sen salaisuuden – Jana ei nimittäin tee mitään pakolla, ja kun hän tekee jotain, niin hän tekee sen intohimoisesti kuitenkaan kohtuullisuutta unohtamatta. ”En tiedä miten terveellinen minun elämäntapani on, mutta mitään merkittävän epäterveellistä siinä ei taida olla. Pidän kaikessa tärkeänä kohtuullisuutta. On joitakin näkökohtia, joita olen aina ottanut huomioon, koska se yksinkertaisesti sopii minulle”.

Tässä ovat Jana Hallasin kolme onnelliseen ja terveelliseen elämäntapaan liittyvää suositusta:

1. Ruoka. Aamiaista syön ehdottomasti aina. Käytännössä aina kun mahdollista syön kaurahiutalepuuroa. Se pitää aineenvaihdunnan kunnossa, antaa miellyttävän kylläisyydentunteen ja maistuu minulle.

Aamupuuron lisäksi ilmeisesti terveellisin minun ravitsemustottumuksistani on se, että syön joka päivä vähintään kerran lämpimän ruoan tai keiton. Mitään dieettiä en ole koskaan kokeillut. Lapsen äitinä aloin kiinnittää enemmän huomiota ruoan laatuun ja ravitsemukseen. En syö kovin rasvaista lihaa, yritän välttää paistettuja ruokia, syödä sianlihan lisäksi myös naudanlihaa ja kerran viikossa kalaa.
Salaateista en ole valitettavasti koskaan pitänyt. Vettä aloin juoda tietoisesti vasta pari vuotta sitten, koska en ollut tuntenut tarvetta juoda. Sen sijaan aamulla iso kuppi mustaa kahvia on välttämätön.

En syö mitään kovin terveellistä, mutta samaan aikaan en myöskään mitään selvästi epäterveellistä. Äitinä olen rajoittanut sokerin ja suolan käyttöä enemmän kuin ennen. Aiemmin ei ollut ongelma syödä makeispakkaus yhdellä kertaa, nyt olen huomattavasti järkevämpi ja tietoisempi, siitä aiheesta nykyään myös puhutaan enemmän. Juomana käytän hiilihapotonta vettä, vaikka joitakin vuosia sitten join vain hiilihapollista. Kotiin en osta mehuja enkä limsoja. Valkoista leipää en myöskään tuo kotiin. Leipomiseen käytän tosin valkoisia vehnäjauhoja, välillä sekoitan niihin kokojyväjauhoa. Jos ”luomu” tai ”eko” muuttaa oleellisesti makua, pidättäydyn tavallisissa kaupan tuotteissa. Luonnollisesti suosisin puhdasta maatilaruokaa, mutta se ei ole minulle tavoite hintaan mihin tahansa.

2. Liikunta.  Liikun luonnollisesti – siivoan huoneet, kuljen jalan ja portaita pitkin (hissin sijasta), ajan kohtuulliset matkan auton sijasta pyörällä. Kesällä leikkaan nurmikon. Onneksi minulla ei ole istumatyö. Erityisesti en kuntoile, mutta käyn välillä joogassa, joka, varsinkin sen venytykset, tuntuvat hyvältä. Toisinaan taivuttelen kotona.

3. Teen kaiken intohimoisesti. Syvennyn toimintaani, ryhdyn projekteihini täysin omistautuneena. Olkoonpa toiminta muotisuunnittelua, keramiikkaa tai äitinä olemista. Osaan nauttia pienistä asioista ja huomata ne.

Freshly picked garlic from my own #garden #gardening #garlic #tasty #fresh #summer #nofilter #morningsunshine

A post shared by Jana Hallas (@janahallas) on

Kuvat: Jana Hallas (Instagram/@janahallas)


Tags assigned to this article:
Jana Hallasterveys

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory