Toimittaja Karin Karu: Keho ei ole luotu istumiseen, vaan liikkumiseen

Toimittaja Karin Karu: Keho ei ole luotu istumiseen, vaan liikkumiseen

OHMYGOSSIP – Karin Karu on Buduaar.ee-sivuston toimittaja, joka arvostaa terveellistä elämäntapaa ja rakastaa urheilua. Karin, jonka voi usein nähdä jo kello kuuden-seitsemän aikaan aamuvarhaisella kuntoilemassa, korostaa, että terveellinen elämäntapa on tasapainoa oikean ravitsemuksen ja aktiivisen liikunnan välillä.

Karin jakoi NordenBladetin lukijoille kolme terveysvinkkiä, joita jokainen terveyden ystävä voisi noudattaa.

1. Puhdas ruoka! Valitse käsittelemätöntä ja puhdasta ruokaa, joka tulee luonnosta ja jota ei tuoteta! Syö joka päivä tuoreita vihanneksia, marjoja, hedelmiä. Käytä kalaa ja lihaa – elimistölle tärkeitä proteiinilähteitä! Suosi talvella pakastettuja vihanneksia – niissä on enemmän vitamiineja kuin kaupassa myytävissä kemikaaleja täyteen ruiskutetuissa kauden ulkopuolisissa hedelmissä.

2. Vesi. Limonadit, mehut, makeat kefiirit ja muut sellaiset sisältävät runsaasti sokeria, joka ei ole elimistölle suinkaan hyödyllistä. Tiesitkö, että esimerkiksi tavallinen 330 ml juomajogurtti sisältää lähes 30 grammaa sokeria? Sitä on jopa enemmän kuin 50 gramman maitosuklaassa! Juo vettä ja suosi luonnollisia makeuttamattomia mehuja ja maitotuotteita.

3. Liiku! Keho ei ole luotu istumiseen, vaan liikkumiseen. Jos sinulla on istuva työ, varaa aina tunnin välein edes viisi minuuttia kehosi liikuttamiseen. Ei ole mitään virkistävämpää kuin liikkuminen raikkaassa ilmassa. Kesäisenä aikana myös puutarhatöitä ja mahdollisuuksien mukaan uintia – juuri uinti treenaa kerralla kaikkia lihasryhmiä ja edistää ruoansulatusta.

Kuva: Karin Karu (Yksityinen kokoelma)
Lähde: NordenBladet.ee (Ajakirjanik Karin Karu: Keha ei ole loodud istumiseks, vaid liikumiseks!)


Tags assigned to this article:
Karin Karuterveys

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory