Poliisi valvoo näkyvästi koulujen päättäjäisviikonloppuna

NordenBladet — Lapin poliisilaitos valvoo tehostetusti koulujen päättäjäisviikonvaihteessa. Valvonnassa poliisi puuttuu erityisesti nuorten päihteiden käyttöön ja järjestyshäiriöihin. Valvonnan painopistealueina ovat nuorten suosimat kokoontumispaikat, kuten esimerkiksi uimarannat, laavut ja puistot. Valvonnassa tehdään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Näkyvän valvonnan tavoitteena on turvallinen päättäjäisviikonvaihde ilman järjestyshäiriöitä tai rikoksen uhriksi joutumista.Alkoholi- ja tupakkatuotteet ovat kiellettyjä alle 18-vuotiailta- Aina tätä ei noudateta ja tällaisessa poliisi puuttuu alaikäisten päihteiden hallussa pitämiseen, kokeiluun ja käyttöön. Alaikäisten alkoholin hallussapidosta voi seurata sakkorangaistus ja asiasta ilmoitetaan aina alkoholia hallussa pitäneen nuoren huoltajille ja lisäksi lastensuojeluviranomaisille. Muistutamme myös, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rangaistava teko, painottaa vanhempi rikoskonstaapeli Varpu Saapunki Lapin poliisilaitokselta. Pelisäännöt kannattaa sopia ennakkoonVanhempien on hyvä sopia yhteisistä pelisäännöistä lastensa ja nuortensa kanssa ja on hyvä olla illan mittaan yhteydessä lapsiinsa. Kotiintuloajoista on syytä sopia hyvissä ajoin ja niiden noudattamista tulee valvoa sekä olla tietoinen siitä, missä lapset ja nuoret liikkuvat.- Kaveria ei jätetä, joten nuorten tulee pitää toisistaan huolta ja hakea viipymättä apua, jos illan aikana kaikesta huolimatta sattuu jotain ikävää. Oma apu ei aina ole paras apu ja turvallinen aikuinen tulee pyytää hätiin matalalla kynnyksellä. Hätänumero 112 auttaa tietysti myös tarvittaessa, kertaa Saapunki. Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomaankin numeroon ja olkaa saatavillaPoliisi soittaa usein niin, että soittajan numeroa ei näy. Vanhempia kehotetaan olemaan saatavilla ja vastaamaan myös tuntemattomaan numeroon, koska ensisijaisesti vanhemmat ovat ne, jotka hakevat nuoren kotiin, jos kaikki ei suju odotetulla tavalla.- Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii koulujen päättymistä tänäkin kesänä siististi ja ongelmitta, mutta nämä kaikille mukavan päättäriviikonvaihteen ohjeet kannattaa pitää mielessä, päättää Saapunki. Lapin poliisilaitos onnittelee kaikkia valmistuneita ja koulunsa päättäneitä sekä toivottaa rentoa kesälomaa kaikille lomansa nyt aloittaville.

Lapin poliisilaitos valvoo tehostetusti koulujen päättäjäisviikonvaihteessa. Valvonnassa poliisi puuttuu erityisesti nuorten päihteiden käyttöön ja järjestyshäiriöihin. Valvonnan painopistealueina ovat nuorten suosimat kokoontumispaikat, kuten esimerkiksi uimarannat, laavut ja puistot. Valvonnassa tehdään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Näkyvän valvonnan tavoitteena on turvallinen päättäjäisviikonvaihde ilman järjestyshäiriöitä tai rikoksen uhriksi joutumista.

Alkoholi- ja tupakkatuotteet ovat kiellettyjä alle 18-vuotiailta

– Aina tätä ei noudateta ja tällaisessa poliisi puuttuu alaikäisten päihteiden hallussa pitämiseen, kokeiluun ja käyttöön. Alaikäisten alkoholin hallussapidosta voi seurata sakkorangaistus ja asiasta ilmoitetaan aina alkoholia hallussa pitäneen nuoren huoltajille ja lisäksi lastensuojeluviranomaisille. Muistutamme myös, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rangaistava teko, painottaa vanhempi rikoskonstaapeli Varpu Saapunki Lapin poliisilaitokselta. 

Pelisäännöt kannattaa sopia ennakkoon

Vanhempien on hyvä sopia yhteisistä pelisäännöistä lastensa ja nuortensa kanssa ja on hyvä olla illan mittaan yhteydessä lapsiinsa. Kotiintuloajoista on syytä sopia hyvissä ajoin ja niiden noudattamista tulee valvoa sekä olla tietoinen siitä, missä lapset ja nuoret liikkuvat.

– Kaveria ei jätetä, joten nuorten tulee pitää toisistaan huolta ja hakea viipymättä apua, jos illan aikana kaikesta huolimatta sattuu jotain ikävää. Oma apu ei aina ole paras apu ja turvallinen aikuinen tulee pyytää hätiin matalalla kynnyksellä. Hätänumero 112 auttaa tietysti myös tarvittaessa, kertaa Saapunki. 

Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomaankin numeroon ja olkaa saatavilla

Poliisi soittaa usein niin, että soittajan numeroa ei näy. Vanhempia kehotetaan olemaan saatavilla ja vastaamaan myös tuntemattomaan numeroon, koska ensisijaisesti vanhemmat ovat ne, jotka hakevat nuoren kotiin, jos kaikki ei suju odotetulla tavalla.

– Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii koulujen päättymistä tänäkin kesänä siististi ja ongelmitta, mutta nämä kaikille mukavan päättäriviikonvaihteen ohjeet kannattaa pitää mielessä, päättää Saapunki. 

Lapin poliisilaitos onnittelee kaikkia valmistuneita ja koulunsa päättäneitä sekä toivottaa rentoa kesälomaa kaikille lomansa nyt aloittaville.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory