Helsingin rikostutkinnan blogi: tutkinnanjohtaja kertoo jengikokonaisuuden tutkinnasta

NordenBladet — Helsingin käräjäoikeus antoi tänään 31. toukokuuta 2022 tuomionsa niin kutsutusta jengijutusta. Asiakokonaisuus on herättänyt paljon mielenkiintoa ja yleistä keskustelua. Tutkinnanjohtaja Juhani Vuorisalo kertoo blogikirjoituksessaan, miten tutkinta eteni.Blogissa Vuorisalo myös muun muassa pohtii, millaisilla keinoilla jengi-ilmiön leviämiseen voitaisiin puuttua.On hyvä, että niin kutsutuista katujengeistä on käyty keskustelua ja uutisoitu laajasti. Keskustelussa on noussut monesti esille, onko meillä Suomessa jengejä vai ei ja ollaanko meillä Ruotsin tiellä. Tutkinnanjohtajan näkökulmasta tällä johdetaan keskustelua osittain harhaan ja merkitystä on vain sillä, mitä kaduilla tapahtuu. Ongelmia ei ratkaista määritelmillä vaan sillä, että tiedostetaan ongelmat ja pyritään löytämään niiden ratkaisemiseen toimivia keinoja. Ratkaisujen löytäminen ei varmasti ole helppoa ja se edellyttää laajaa ja tavoitteellista yhteistyötä eri viranomaisten kesken.

Helsingin käräjäoikeus antoi tänään 31. toukokuuta 2022 tuomionsa niin kutsutusta jengijutusta. Asiakokonaisuus on herättänyt paljon mielenkiintoa ja yleistä keskustelua. Tutkinnanjohtaja Juhani Vuorisalo kertoo blogikirjoituksessaan, miten tutkinta eteni.

Blogissa Vuorisalo myös muun muassa pohtii, millaisilla keinoilla jengi-ilmiön leviämiseen voitaisiin puuttua.

On hyvä, että niin kutsutuista katujengeistä on käyty keskustelua ja uutisoitu laajasti. Keskustelussa on noussut monesti esille, onko meillä Suomessa jengejä vai ei ja ollaanko meillä Ruotsin tiellä. Tutkinnanjohtajan näkökulmasta tällä johdetaan keskustelua osittain harhaan ja merkitystä on vain sillä, mitä kaduilla tapahtuu. 

Ongelmia ei ratkaista määritelmillä vaan sillä, että tiedostetaan ongelmat ja pyritään löytämään niiden ratkaisemiseen toimivia keinoja. Ratkaisujen löytäminen ei varmasti ole helppoa ja se edellyttää laajaa ja tavoitteellista yhteistyötä eri viranomaisten kesken.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory