Poliisi kiittää nuorta ilmoittajaa kuparivarkaustapauksessa

NordenBladet — 12-vuotiaan ilmoittajan ansiosta Länsi-Uudenmaan poliisi sai kuparin varastamisesta epäillyt tekijät kiinni. Kuparivarkauksiin liittyviä tapauksia on esiintynyt viime vuosina tasaisesti.Kuparia varastetaan hyvin vaihtelevia määriä ja vaihtelevin keinoin. Esimerkiksi tapauksissa, joissa rakenteilla olevasta omakotitalosta anastetaan kodinkoneita ja työkaluja, saatetaan myös katkoa ja anastaa taloon asennettuja kupariputkia. Toisaalta kuparia saatetaan varastaa kerralla kymmenien tuhansien eurojen arvosta esimerkiksi paikoista, joissa säilytetään suuria määriä kuparikaapelia.-    Voisi sanoa, että kupari kelpaa varkaille muodossa kuin muodossa ja sitä anastetaan mitä ihmeellisimmistä paikoista, kertoo rikoskomisario Katja Rekola.Varkauksien yhteydessä voidaan myös aiheuttaa huomattavasti muitakin vahinkoja. Esimerkiksi erilaiset muuntajat sisältävät kuparia ja varkaiden on hajoitettava tällainen muuntaja päästäkseen käsiksi itse kupariin.Viime vuosina kuparivarkauksia on ilmennyt tasaisesti, eikä vuoden 2022 kevät ole ollut poikkeuksellinen. Yksi varkauksista selvisi huomattavan nuoren ilmoittajan ansioista, ja siksi poliisi haluaa kiittää valpasta kansalaista.

12-vuotiaan ilmoittajan ansiosta Länsi-Uudenmaan poliisi sai kuparin varastamisesta epäillyt tekijät kiinni. Kuparivarkauksiin liittyviä tapauksia on esiintynyt viime vuosina tasaisesti.

Kuparia varastetaan hyvin vaihtelevia määriä ja vaihtelevin keinoin. Esimerkiksi tapauksissa, joissa rakenteilla olevasta omakotitalosta anastetaan kodinkoneita ja työkaluja, saatetaan myös katkoa ja anastaa taloon asennettuja kupariputkia. Toisaalta kuparia saatetaan varastaa kerralla kymmenien tuhansien eurojen arvosta esimerkiksi paikoista, joissa säilytetään suuria määriä kuparikaapelia.

–    Voisi sanoa, että kupari kelpaa varkaille muodossa kuin muodossa ja sitä anastetaan mitä ihmeellisimmistä paikoista, kertoo rikoskomisario Katja Rekola.

Varkauksien yhteydessä voidaan myös aiheuttaa huomattavasti muitakin vahinkoja. Esimerkiksi erilaiset muuntajat sisältävät kuparia ja varkaiden on hajoitettava tällainen muuntaja päästäkseen käsiksi itse kupariin.

Viime vuosina kuparivarkauksia on ilmennyt tasaisesti, eikä vuoden 2022 kevät ole ollut poikkeuksellinen. Yksi varkauksista selvisi huomattavan nuoren ilmoittajan ansioista, ja siksi poliisi haluaa kiittää valpasta kansalaista.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory