Suomen ja Ruotsin viranomaisten yhteistyötä huumausainevalvonnassa

NordenBladet — Lapin poliisilaitos on suorittanut toukokuun aikana rajat ylittävän rikollisuuden torjumiseksi huumausainevalvontaa yhteistyössä Ruotsin viranomaisten kanssa Meri-Lapin ja Norrbottenin alueilla.Valvonta toteutettiin kahtena eri ajankohtana toukokuussa. Operaatioiden aikana tehtiin tavanomaisia huumausainetakavarikoita, joita tutkitaan huumausainerikoksina. Esitutkinnoista vastaa kunkin tapauksen osalta tapahtumapaikan toimivaltainen viranomainen. Ruotsin viranomaisten kanssa suoritettava yhteisvalvonta perustuu Prum-yhteistyöhön. Prum-yhteistyö on tarkoitettu erityisesti maiden välisen viranomaisyhteistyön tehostamiseksi rajat ylittävän rikollisuuden torjunnassa. Prum-päätöksen mukaan rajat ylittävän poliisiyhteistyön tehostamiseksi EU-maat voivat järjestää yhteisiä partioita ja muita yhteisiä operaatioita rikosten torjumiseksi ja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tietyn EU-maan alueella. Nyt tehty valvonta toteutettiin vilkkaasti liikennöidyn Tornion ja Haaparannan maarajan alueella.- Kansainvälinen yhteistyö Suomen ja Ruotsin viranomaisten välillä toimii myös pohjoisessa hyvin. Pystymme toteuttamaan tämänkaltaisia valvontaiskuja suunnitellusti ja tarpeen mukaan. Ne on todettu hyvin tehokkaiksi erityisesti piilorikollisuuden, kuten rajat ylittävän huumausainerikollisuuden torjunnassa, summaa rikoskomisario Ossi Granat Lapin poliisilaitokselta.  

Lapin poliisilaitos on suorittanut toukokuun aikana rajat ylittävän rikollisuuden torjumiseksi huumausainevalvontaa yhteistyössä Ruotsin viranomaisten kanssa Meri-Lapin ja Norrbottenin alueilla.

Valvonta toteutettiin kahtena eri ajankohtana toukokuussa. Operaatioiden aikana tehtiin tavanomaisia huumausainetakavarikoita, joita tutkitaan huumausainerikoksina. Esitutkinnoista vastaa kunkin tapauksen osalta tapahtumapaikan toimivaltainen viranomainen. 

Ruotsin viranomaisten kanssa suoritettava yhteisvalvonta perustuu Prum-yhteistyöhön. Prum-yhteistyö on tarkoitettu erityisesti maiden välisen viranomaisyhteistyön tehostamiseksi rajat ylittävän rikollisuuden torjunnassa. Prum-päätöksen mukaan rajat ylittävän poliisiyhteistyön tehostamiseksi EU-maat voivat järjestää yhteisiä partioita ja muita yhteisiä operaatioita rikosten torjumiseksi ja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tietyn EU-maan alueella. Nyt tehty valvonta toteutettiin vilkkaasti liikennöidyn Tornion ja Haaparannan maarajan alueella.

– Kansainvälinen yhteistyö Suomen ja Ruotsin viranomaisten välillä toimii myös pohjoisessa hyvin. Pystymme toteuttamaan tämänkaltaisia valvontaiskuja suunnitellusti ja tarpeen mukaan. Ne on todettu hyvin tehokkaiksi erityisesti piilorikollisuuden, kuten rajat ylittävän huumausainerikollisuuden torjunnassa, summaa rikoskomisario Ossi Granat Lapin poliisilaitokselta. 
 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory