Porin kaupungin konsulttipalveluasia syyttäjän ratkaistavaksi

NordenBladet — Lounais-Suomen poliisi on tutkinut Porin kaupungin hankintamenettelyä, joka koskee lentoliikenteen konsulttipalveluja. Esitutkinnassa tehtyjen selvitysten myötä poliisi esittää syyttäjälle asian rajoittamista.Lounais-Suomen poliisi sai keväällä 2021 tutkintapyynnön, joka koski Porin kaupungin käyttämiä konsulttipalveluja.Poliisi on esitutkinnassa selvittänyt, käyttikö Porin kaupunginjohtaja virka-asemaansa väärin ostamalla kaupungille konsulttiyhtiön palveluita kilpailuttamatta niitä hankintalain mukaisesti.Kaupunki osti konsulttiyhtiön palvelut Porin ja Helsingin välisen lentoliikenneyhteyden selvittämiseksi. Syyttäjä päättää rajoittamisestaPoliisi on tehnyt esitutkinnassa useita kuulusteluja. Esitutkinnassa tehdyn selvitystyön perusteella poliisi on esittänyt syyttäjälle asian rajoittamista.Rajoittaminen käytännössä tarkoittaa sitä, että syyttäjän päätöksellä esitutkinta lopetetaan saattamatta sitä valmiiksi ja syyteharkintaan.– On oletettavaa, että vaikka tutkinta tehtäisiin loppuun, syyttäjä tulisi tekemään asiassa syyttämättäjättämispäätöksen joko ei rikosta – tai ei näyttöä -perusteella, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hanna Lindblad. 

Lounais-Suomen poliisi on tutkinut Porin kaupungin hankintamenettelyä, joka koskee lentoliikenteen konsulttipalveluja. Esitutkinnassa tehtyjen selvitysten myötä poliisi esittää syyttäjälle asian rajoittamista.

Lounais-Suomen poliisi sai keväällä 2021 tutkintapyynnön, joka koski Porin kaupungin käyttämiä konsulttipalveluja.

Poliisi on esitutkinnassa selvittänyt, käyttikö Porin kaupunginjohtaja virka-asemaansa väärin ostamalla kaupungille konsulttiyhtiön palveluita kilpailuttamatta niitä hankintalain mukaisesti.

Kaupunki osti konsulttiyhtiön palvelut Porin ja Helsingin välisen lentoliikenneyhteyden selvittämiseksi. 

Syyttäjä päättää rajoittamisesta

Poliisi on tehnyt esitutkinnassa useita kuulusteluja. Esitutkinnassa tehdyn selvitystyön perusteella poliisi on esittänyt syyttäjälle asian rajoittamista.

Rajoittaminen käytännössä tarkoittaa sitä, että syyttäjän päätöksellä esitutkinta lopetetaan saattamatta sitä valmiiksi ja syyteharkintaan.

– On oletettavaa, että vaikka tutkinta tehtäisiin loppuun, syyttäjä tulisi tekemään asiassa syyttämättäjättämispäätöksen joko ei rikosta – tai ei näyttöä -perusteella, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hanna Lindblad.
 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory