Poliisi epäilee graffitielokuvan tekijöitä törkeästä vahingonteosta

NordenBladet — Helsingin poliisi on saamassa valmiiksi esitutkinnan, jossa viittä miestä epäillään törkeästä vahingonteosta. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet, kun henkilöt ovat kuvanneet graffitielokuvaa vuosina 2018–2020. Poliisi epäilee osaa heistä myös törkeästä julkisrauhan rikkomisesta.Poliisin tietoon on tullut tutkinnan aikana myös kaksi epäiltyä huumausainerikosta ja rahanpesuepäily. Edellä mainitussa elokuvassa henkilöt maalaavat junia, metroja ja raitiovaunuja sekä tunkeutuvat yli 50 kertaa juna- ja metrovarikoille. Vahinkojen yhteissumma on yli 100 000 euroa.–  Poliisi on kyennyt esitutkinnan aikana saamaan omaisuutta vakuustakavarikkoon mahdollisten oikeudessa määrättävien korvausten turvaamiseksi, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen.Yksi elokuvan tekijöistä on menehtynyt, joten rikosprosessi ei etene hänen osaltaan.Myös Länsi-Uudenmaan poliisissa on valmistunut maaliskuussa epäillyn vahingonteon tutkinta. Kyseisessä tapauksessa henkilöitä epäiltiin niin ikään junien maalaamisesta. Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.

Helsingin poliisi on saamassa valmiiksi esitutkinnan, jossa viittä miestä epäillään törkeästä vahingonteosta. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet, kun henkilöt ovat kuvanneet graffitielokuvaa vuosina 2018–2020. Poliisi epäilee osaa heistä myös törkeästä julkisrauhan rikkomisesta.

Poliisin tietoon on tullut tutkinnan aikana myös kaksi epäiltyä huumausainerikosta ja rahanpesuepäily. 

Edellä mainitussa elokuvassa henkilöt maalaavat junia, metroja ja raitiovaunuja sekä tunkeutuvat yli 50 kertaa juna- ja metrovarikoille. Vahinkojen yhteissumma on yli 100 000 euroa.

–  Poliisi on kyennyt esitutkinnan aikana saamaan omaisuutta vakuustakavarikkoon mahdollisten oikeudessa määrättävien korvausten turvaamiseksi, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen.

Yksi elokuvan tekijöistä on menehtynyt, joten rikosprosessi ei etene hänen osaltaan.

Myös Länsi-Uudenmaan poliisissa on valmistunut maaliskuussa epäillyn vahingonteon tutkinta. Kyseisessä tapauksessa henkilöitä epäiltiin niin ikään junien maalaamisesta. Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory