Myyjä, varo huijareita verkon myyntialustoilla

NordenBladet — Internetin kauppapaikoilla tapahtuu huijauksia, jotka liittyvät tavaran myymiseen, ostamiseen tai vuokraamiseen. Poliisi muistuttaa, että myös myyjät voivat joutua kaupankäynnin yhteydessä rikoksen uhriksi.Kaakkois-Suomen poliisille on alkuvuoden aikana saapunut kymmeniä rikosilmoituksia tapauksista, jossa huijauksen uhriksi joutuneet myyjät ovat kärsineet taloudellista vahinkoa täytettyään maksukorttinsa tiedot huijaussivustolle. Menetetyt summat ovat yleensä kymmeniä tai satoja euroja, joissain tapauksissa jopa yli tuhat euroa. Poliisi tutkii tapauksia muun muassa rikosnimikkeillä petos ja maksuvälinepetos.Huijaustapoja on erilaisia. Tyypillisessä tapahtuman kulussa myyntialustalle ilmoituksen jättänyt myyjä saa yhteydenoton mahdollisena ostajana esiintyvältä henkilöiltä. Kaupankäynnin aikana ostaja ehdottaa myyjälle käytettäväksi palvelua, joka huolehtii maksun välityksestä ja tuotteen kuljetuksesta. Tämän jälkeen myyjä saa linkin ulkoisesti aidolta vaikuttavalle palvelutarjoajan sivulle. Siellä myyjää pyydetään esimerkiksi maksun vahvistuksen tai vakuusmaksun varjolla syöttämään oman maksukorttinsa tiedot. Kaupankäynnin yhteydessä kannattaa olla tarkkana, mitä tietoja itsestään toiselle osapuolelle luovuttaa. Kyseenalaista, miksi myyjän ehdottamaa palvelua pitää kaupankäynnin yhteydessä käyttää. Huijaussivustot on voitu luoda tutun palvelutarjoajan nimissä ja ne saattavat vaikuttaa hyvin aidoilta. Varoituskellojen tulisi soida viimeistään, jos ulkopuolinen taho tiedustelee maksukortin tietoja tai verkkopankkitunnuksia.

Internetin kauppapaikoilla tapahtuu huijauksia, jotka liittyvät tavaran myymiseen, ostamiseen tai vuokraamiseen. Poliisi muistuttaa, että myös myyjät voivat joutua kaupankäynnin yhteydessä rikoksen uhriksi.

Kaakkois-Suomen poliisille on alkuvuoden aikana saapunut kymmeniä rikosilmoituksia tapauksista, jossa huijauksen uhriksi joutuneet myyjät ovat kärsineet taloudellista vahinkoa täytettyään maksukorttinsa tiedot huijaussivustolle. Menetetyt summat ovat yleensä kymmeniä tai satoja euroja, joissain tapauksissa jopa yli tuhat euroa. Poliisi tutkii tapauksia muun muassa rikosnimikkeillä petos ja maksuvälinepetos.

Huijaustapoja on erilaisia. Tyypillisessä tapahtuman kulussa myyntialustalle ilmoituksen jättänyt myyjä saa yhteydenoton mahdollisena ostajana esiintyvältä henkilöiltä. Kaupankäynnin aikana ostaja ehdottaa myyjälle käytettäväksi palvelua, joka huolehtii maksun välityksestä ja tuotteen kuljetuksesta. Tämän jälkeen myyjä saa linkin ulkoisesti aidolta vaikuttavalle palvelutarjoajan sivulle. Siellä myyjää pyydetään esimerkiksi maksun vahvistuksen tai vakuusmaksun varjolla syöttämään oman maksukorttinsa tiedot. 

Kaupankäynnin yhteydessä kannattaa olla tarkkana, mitä tietoja itsestään toiselle osapuolelle luovuttaa. Kyseenalaista, miksi myyjän ehdottamaa palvelua pitää kaupankäynnin yhteydessä käyttää. Huijaussivustot on voitu luoda tutun palvelutarjoajan nimissä ja ne saattavat vaikuttaa hyvin aidoilta. Varoituskellojen tulisi soida viimeistään, jos ulkopuolinen taho tiedustelee maksukortin tietoja tai verkkopankkitunnuksia.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory