Helena-Reet: Perheen kanssa Suomen Naantalissa (VOL4- Kultaranta) VALOKUVAT!

Helena-Reet: Perheen kanssa Suomen Naantalissa (VOL4- Kultaranta) VALOKUVAT!

OHMYGOSSIP ‚Äď Naantali tunnetaan Virossa l√§hinn√§ Muumimaailmastaan, mutta t√§ss√§ kylpyl√§kaupungissa sijaitsee my√∂s Suomen presidentin kes√§koti Kultaranta! Kun olet jo Suomen Naantalissa, miksip√§ et poikettaisi Suomen presidentin kes√§residenssiss√§ Luonnonmaan saarella?!¬†Ket√§ vierailu kiinnostaa, sill√§ on k√§ytiin virallinen mahdollisuus! 13 EUR aikuiset ja 5 EUR lapset, niin p√§√§settekin presidentin maille. Joka tapauksessa min√§ p√§√§tin k√§yd√§ siell√§ perheen kanssa!

Heh‚Ķ kaikki on tietysti hienoa, kaunista ja glamourista, mutta niin ruusuinen kuin alkuun vaikuttaa, t√§m√§ vierailu ei ole. Turisti p√§√§see vain eteispuutarhaan! P√§√§syst√§ presidentin residenssiin tai sis√§pihalle, jolla h√§n l√§heisten yst√§viens√§ seurassa grillaa ja l√§mpim√§ll√§ kes√§s√§√§ll√§ maistelee kylm√§√§ olutta, siit√§ voitte vain haaveilla. Hahahaaa.. Vierailun arvoinen t√§m√§ paikka on silti ‚Äď saatte aavistuksen siit√§, miten ja miss√§ t√§m√§n maailman vallanpit√§j√§t lomailevat! Ja t√§t√§ mahdollisuutta k√§ytt√§v√§t paljot ihmiset ‚Äď tietojen mukaan Kultarannassa k√§y vuosittain noin 18.000 henke√§! Paikka on kaunis ja n√§kemisen arvoinen!

Virallinen kierros on yhden ruusupensaan luota puistossa toisen luo, jossa opas kertoo pari sanasta paikan historiasta. Esimerkiksi saatte tietää, että aikoinaan rikas maanomistaja Alfred Kordelin osti huutokaupassa tontin, johon hän sittemmin perusti Kultarannan linnan. Vuonna 1916 valmistunut rakennus jäi Kordelinin kuollessa valtiolle. Itsenäistynyt Suomi päätti käyttää linnaa presidentin kesäasuntona jo vuonna 1922 ja siksi siellä ovat lomailleet kaikki Suomen tähänastiset presidentit. Linnan oheen kuuluu 54 ha maata, jolla on puistoja, kasvihuoneita ja muita rakennuksia. Linna itse on 19-huoneinen kivirakennus, jonka on suunnitellut arkkitehti Lars Sonck.

Residenssin päärakennus on rakennettu vuosina 1914-1916 arkkitehti Lars Sonckin suunnittelemana graniittilinnana, jonka ympärillä 54 ha alueella on useita puistoja ja kasvihuoneita. Vuonaa 1922 Suomen valtio osta Kultarannan ja päätti tehdä siitä presidentin kesäasunnon. Kultarannan residenssi on suuren maa-alueen lisäksi kiehtova myös siksi, että se rajoittuu useilta sivuilta rantaan! Ja mikä vielä romanttisempaa, rannasta on näkymä Naantalin vanhaan kaupunkiin ja Muumien saarelle! Joten presidenttien lasten naapureina ovat peräti Suomen kuuluisat Muumipeikot itse!

Naantalin historialle perustan loi keskiaikana perustettu luostari, jonka ymp√§rille muodostui v√§hitellen asutuskeskus. 1400-luvulla Naantali sai viralliset kaupunkioikeudet. My√∂hempin√§ aikoina idyllinen pikkukaupunki muuttui paikaksi, jonne tultiin mielell√§√§n viett√§m√§√§n kes√§lomaa. Naantalin kylpyl√§alue on Suomen perinteikk√§in ja tarjoaa Muumimaailman, V√§skin saaren, Kultarannan kes√§asunnon ja kauniin Naantalin vanhan kaupungin lis√§ksi my√∂s SPA-, sauna- ja allasnautintoja sek√§ ylellist√§ majoitusta. Me olimme Naantali SPA Hotellissa ja siit√§ riitt√§√§ ainoastaan my√∂nteisi√§ sanoja (ks. ‚ÄĚNaantali SPA Hotell‚ÄĚ ‚ėÜ‚ėÜ‚ėÜ‚ėÜ‚ėܬ†¬†naantalispa.fi¬†ja¬†sunbornhotels.com, Matkailijantie 2 FI-21100 Naantali)! Naantalissa on my√∂s paljon ravintoloita ja ne tunnetaan hyv√§st√§ laadustaan ‚Äď hinnat ovat ehk√§ hieman kalliita, mutta gourmet-el√§mykset ovat sen arvoisia. Kes√§kuun 14. p√§iv√§st√§ l√§htien alkoi Turun ja Naantalin v√§li√§ kulkea h√∂yrylaiva Ukkopekka, joten joka haluaa, voi loman aikana poiketa tyylikk√§√§ll√§ laivalla my√∂s Turussa.

Joka suunnittelee Naantalissa käyntiä, hänelle suosittelen lisätiedon hankkimista Naantalin Matkailu OY:n kotisivulta (ks. naantalinmatkailu.fi) tai poiketkaa siellä, kun jo olette Naantalissa! He siellä ovat perillä kaikesta, mitä juuri sillä hetkellä Naantalissa ja sen lähiympäristössä tapahtuu ja osaavat myös kertoa ja antaa tietoa paikoista, joissa haluatte käydä tai joista haluatte lukea lisää!

Lue myös muut postitukset meidän Suomen matkastamme!

Kultaranta, Naantali, Finland
Kultaranta, Naantali, Finland
Kultaranta, Naantali, Finland
Kultaranta, Naantali, Finland
Kultaranta, Naantali, Finland
Kultaranta, Naantali, Finland
Kultaranta, Naantali, Finland
Kultaranta, Naantali, Finland
Kultaranta, Naantali, Finland
Naantali SPA

Kuvat: OHMYGOSSIP /Helena-Reet Ennet


error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory