VIISI syytä, miksi matkustelu on hyvää terveydellesi

VIISI syytä, miksi matkustelu on hyvää terveydellesi

OHMYGOSSIP – Silloinkin kun olet liikematkalla, voi siltä palattuasi olla jotenkin parempi tunne. Huffington Post on koonnut viisi syytä siihen, miksi matkustelu on hyvää myös terveydelle ja auttaa voimaan paremmin. Loma – se on huolista etäämpänä oloa, pöydän äärestä pois pääsemistä, aktiivista liikuntaa ilman, että itse huomaisitkaan, sillä kaikki ympärillä oleva on uutta ja kiinnostavaa. Kunnon loma sisältää myös yhden miellyttävän matkan sekä sielun että kehon raikastamiseen.

1. Lataat tunne-elämääsi ja lisäät empatiakykyäsi
Loma, erityisesti veden lähellä, veden rannalla, päällä tai alla auttaa palauttamaan tunne-elämän kuntoa ja vesi on myös hyvä luovuuden kehittäjä ja palauttaja. Joten ota itsellesi loma, jolla voit olla myös veden lähellä.

2. Saat kadonneen fyysisen kuntosi takaisin
Vaikka toimistotuoleilla istujat pyrkivätkin illalla vielä nopeasti vähän treenaamaan, on aktiivinen loma vielä parempi ja nopeampi tapa parantaa omaa kuntoaan huomaamatta. Matkalla liikutaan paljon, fyysinen rasitus on tavallisesti suurempaa kuin töissä ja joka päivä kävellään pitkiä matkoja. Tyypillinen kaupunkiloma merkitsee esimerkiksi yli 12 kilometrin kävelyä päivässä, usein vielä huomattavasti enemmän. Lisäksi kannattaa valita kiinnostavia aktiivisia puuhia – kajakkimelontaa, pyöräilyä, vuoristoretkiä jne. Tavallisesti uusissa ja kiinnostavissa paikoissa lomaillessa väsymystä ei tajua ennen kuin vasta illalla.

3. Stressi vähenee ja uudet kokemukset torjuvat murheelliset ajatukset pois
Lääkärit suosittelevat: ota lomaa ja matkaile, jos stressi vaivaa. Uusissa paikoissa on aivan uudet tunteet, jatkuvasti toistuvat huolet unohtuvat. Uudet ihmiset, uudet tunteet ja uudet kokemukset auttavat saamaan henkisen tasapainon nopeasti kuntoon.

4. Nuku ja lepää
Terveyteen vaikuttaa erittäin hyvin myös kunnollinen uni ja lepo, josta syystä matkalle pitää ottaa aikaa mukaan. Aikuinen voisi nukkua vähintään seitsemän tuntia, joten älä kiirehdi joka aamu seuraavaan bussiin aloittaaksesi aamuvarhaisella matkan uuteen kohteeseen.

5. Pitkä matka vaikuttaa myönteisesti myös usean kuukauden ajan
Jos lomailet vähintään kerran vuodessa pitemmän ajan ja teet usean viikon matkan, sen vaikutus on myös pitempi ja autat itseäsi voimaan paremmin jos et useita kuukausia, niin aikakin viikkoja loman jälkeen.

Kuva: OHMYGOSSIP


Tags assigned to this article:
matkailu

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory