Euroopan unioni harkitsee Turkish Airlinesin ja FlyDubain kieltämistä Euroopan lentoasemilla

Euroopan unioni harkitsee Turkish Airlinesin ja FlyDubain kieltämistä Euroopan lentoasemilla

NordenBladet – Euroopan unioni harkitsee Turkish Airlinesin ja FlyDubain kieltämistä Euroopan lentoasemilla. Molemmat lentoyhtiöt kuljettavat siirtolaisia Valko-Venäjälle. ”EU tutkii, miten voi rangaista, esimerkiksi mustaan listaan merkitsemällä, kolmansien maiden lentoyhtiöitä, jotka osallistuvat aktiivisesti ihmiskauppaan”, sanoi maanantaina Euroopan komission presidentti Ursula von der Leyen.

”Kaksi EU:n korkeaa virkamiestä, Josep Borrell ja Margaritis Schinas matkustavat sellaisiin maihin kuten Armeniaan, Egyptiin, Irakiin, Jordaniaan, Libanoniin, Turkkiin ja Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin pakottaakseen nämä lopettamaan ihmisten kuljettamisen Minskiin”, von der Leyen lisäsi.

Suurin osa ”ihmiskaupasta” tapahtuu Valko-Venäjän lentoyhtiöllä Belavia. Tämä lentoyhtiö on jo EU:ssa kielletty.

Minskin lentoaseman tiedot osoittavat, että turkkilainen lentoyhtiö Turkish Airlines jatkaa edelleen siirtolaisten kuljettamista Istanbulista Minskiin. Turkish Airlines on erittäin suosittu EU:n turistien keskuudessa, kertoo EUobserver.

Siirtolaisia lennättävät myös Yhdistyneiden arabiemiirikuntien halpalentoyhtiö FlyDubai ja syyrialainen yritys Cham Wings.

Von der Leyen esitti uhkauksensa sen jälkeen, kun Irakista kotoisin olevat ihmiset yrittivät murtautua Valko-Venäjän ja Puolan rajalla olevien piikkilanka-aitojen läpi.

Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory