SAA PALKKAA siitä, että vain muutat yhteen näistä mahtavista paikoista!
OHMYGOSSIP – Oletko jo pitkään tuntenut, että haluaisit muuttaa jonnekin muualle? Mikset sitten valitsisi paikkaa, jossa saa palkkaa pelkästä asumisesta?
1. Utrecht, Hollanti
Utrechtissa on sosiaalisena kokeiluna käynnissä projekti, jossa jokaiselle kaupungin asukkaalle maksetaan noin vain 1.000 euroa. Mitään ei tarvitse tehdä. Vain elät ja nautit!
Utrecht on samannimisen provinssin pääkaupunki ja neljänneksi suurin kaupunki Alankomaissa. Utrecht sijaitsee keskeisellä paikalla maa-, rautatie- ja vesiväylien solmukohdassa, Reinin ja Amsterdamin välisen kanavan varrella, ja on siksi hyvin tärkeä talous- ja kokouskaupunki. Utrechtin kaupungissa on 316 275 asukasta (1.1.2012) ja kaupunkiseudulla (stadsgewest) 640 000. Utrechtissä sijaitsee Alankomaiden suurin yliopisto, vuonna 1636 perustettu Utrechtin yliopisto. Siellä on myös Alankomaiden rautateiden pääkonttori. Utrecht on myös yksi Alankomaiden vanhimmista kaupungeista. Historiallisessa keskustassa sijaitsee Alankomaiden korkein kirkontorni (112,3 m). Utrecht on Alankomaiden korkeimmalla sarjatasolla pelaavan jalkapalloseuran, FC Utrechtin kotikaupunki. Utrecht sijaitsee keskeisellä paikalla Reinin varrella. Se on tärkeä rautatiesolmukohta, josta on suora rautatieyhteys kahta lukuun ottamatta jokaisen Alankomaiden provinssin pääkaupunkiin. Utrechtiin kulkee myös kolme tärkeää moottoritietä, A2, A12 ja A27. Kaupungin pohjois- ja eteläpuolella on isoja asumalähiöitä, tärkein näistä on Nieuwegein. Utrecht kuuluu hallinnollisesti yhteen Utrechtin seutukunnan kanssa. Seutukunnassa ei ole muita keskuksia kuin Utrechtin kaupunki. Silti kyliä Vleuten, De Meern ja Haarzuilens pidetään omina kylinään, eikä Utrechtin kaupunginosina. Seutukunnan pormestari vuodesta 2008 lähtien on A. Wolfsen. Utrecht on lähes 2 000 vuotta vanha paikkakunta. Se on saanut alkunsa roomalaisena leiripaikkana. Tämän jälkeen se oli raja-asema joenylityspaikasta (Trecht) alavirtaan (Uut). Raja-aseman avulla suojattiin kauppareittiä Englannin ja Kölnin välillä. Vuonna 1122 piispa myönsi Utrechtille kaupunkioikeudet. Kaupungin ympärille saatiin nyt rakentaa muuri. Muurin sisälle nousi hyvinrakennettuja kivitaloja ja katuverkosto. Kivitalot olivat tuohon aikaan vielä harvinaisuus muissa alankomaisissa kaupungeissa.
Kuvat: Utrecht, Netherlands (OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet)
2.Ponga, Espanja
Avioparit, jotka perustavat kodin tähän luonnonkauniiseen Espanjan pohjoisosassa sijaitsevaan paikkaan, saavat noin 6.000 euroa avustusta. Maalauksellisen pikkukaupungin johtajat ovat huolissaan vähenevästä väestöstä. Ja pienin bonus ei suinkaan ole se, että lapsen syntymästä tipahtaa tilille vielä 3.000 euroa! Lisätietietoja tästä – elcomercio.es.
Kuva: Ponga (Asturias), Spain (OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet)
3. Detroit, USA
Detroidilla on ollut runsaasti ongelmia, jotka ovat jättäneet tyhjilleen kokonaisia kaupunginosia. Jotta tilanne muuttuisi yrittäjille houkuttelevammaksi, jokaisen kaupunkiin muuttavan yrittäjän ja ammattilaisen tilille maksetaan 2.500 dollaria. Eikä tässä vielä kaikki – työnhaun ajaksi kaupunki tarjoaa myös asunnon ja neuvontaa!
Detroit on Yhdysvaltain Michiganin osavaltiossa sijaitseva kaupunki. Detroitin asukasluku vuonna 2013 oli 688 701 ja metropolialueen noin 4,3 miljoonaa. Detroit on asukasluvultaan Yhdysvaltain 18. suurin kaupunki, mutta kaupungin asukasluku on vähentynyt jo vuosikymmenien ajan. Detroit tuli tunnetuksi autoteollisuuden keskuksena, mutta 2000-luvun taantuma on koetellut kaupunkia pahoin, ja monet ovat muuttaneet kaupungista. Kaupunki onkin ajautunut pahoihin velkoihin. Detroit on ollut vuosikymmenten ajan demokraattien kannatusaluetta, ja kaupunki on Kanadan rajan läheisyydessä olevan sijaintinsa ja teollisuustuotantonsa ansiosta moottori- ja rautatieliikenteen solmukohta. Detroit on tunnettu lisäksi musiikkikaupunkina, sillä Motown Recordsin sanotaan nostaneen siellä soulin maailmanmaineeseen 1960-luvulla. Detroit sijaitsee Detroitjoen pohjoisrannalla, Eriejärven ja St. Clairjärven välissä, Michiganin kaakkoisosassa. Detroitin koordinaatit ovat 42° 23′ pohjoista leveyttä ja 83° 05′ läntistä pituutta. Kaupungin pinta-ala on 370,2 neliökilometriä, josta maa-alueen osuus on 359,4 km² ja vesialueen 10,8 km². Hamtramckin ja Highland Parkin kaupungit ovat Detroitin enklaaveja.
4. Niagara Falls, USA
Houkutellakseen kaupunkiin nuorempia asukkaita kaupunki maksaa takaisin 7.000 dollaria uusien asukkaiden opintolainasta. Ehtona on se, että sinun tulee jäädä kaupunkiin asumaan ja työskentelemään paikallisille yrityksille – ei siten internetin kautta esimerkiksi jollekin virolaisyritykselle – vähintään kahdeksi vuodeksi.
Niagara Falls on kaupunki Yhdysvalloissa, New Yorkin osavaltiossa, Niagaran piirikunnassa. Se sijaitsee Niagaran putousten vierellä, vastapäätä samannimistä kaupunkia Kanadan puolella. Kaupunki on perustettu 1892 ja vuonna 2006 kaupungissa oli 52 326 asukasta. Ranskalaiset rakensivat nykyisen kaupungin paikalle linnoituksen 1745. Brittien haltuun alue joutui 1759. Vuonna 1806 paikalle perustettiin Manchesterin kylä. Nykyisen nimensä Niagara Falls sai vuonna 1848. Kaupungissa sijaitsee Love Canalin asumalähiö, missä sattui 1970-luvulla ympäristöonnettomuus.
Kuva: Niagara Falls, USA (OHMYGOSSIP)
5. Cape Breton, Kanada
Mene leipuriksi paikalliseen leipomoon, niin saat kaksi eekkeriä maata täysin ilmaiseksi! Idyllisessä maapaikassa sijaitseva 800 asukkaan pikkukaupunki on vaikeuksissa etsiessään uusia työntekijöitä. Tämän lisäksi paikallisen yksityisissä käsissä olevan leipomoteollisuuden tuotanto on niin maistuvaa, että ilman lisätyövoimaa ei tilauksia enää pystytä täyttämään.
Cape Breton on saari Kanadan itärannikolla, Nova Scotian provinssissa. Nimi viittaa ranskan kielen sanaan Breton, joka tarkoittaa Bretagnea. Saaren erottaa mantereesta Canson salmi, jonka poikki on rakennettu pengerretty tie. Newfoundlandista saaren erottaa Cabotin salmi. Saaren maasto kohoaa tasaisesti etelästä pohjoiseen; pohjoisimmassa osassa on ylänköalue, jonka korkein kohta White Hill on 532 metriä merenpinnasta. Saarella asuu noin 148 000 henkeä. Sen pinta-ala on 10 311 neliökilometriä. Suurin taajama on Sydneyn kaupunki, jossa toimii Cape Bretonin yliopisto. Saarella on kansallispuisto, ja siellä järjestetään kelttiläisen musiikin festivaali. Vuonna 2001 saarella asui 147 454 henkeä. 95 % heistä oli valkoisia, 3,6 % mi’kmaq-intiaaneja, 0,7 % mustia ja 0,1 % arabeja. Suurimmat uskonnot ovat katolisuus (69 820) ja protestantismi (32 575). Saarella eli aikoinaan monia gaelin kielen puhujia, he puhuivat kanadangaelin murretta. Murteella on nykyisin noin 2 000 puhujaa ja se on vaarassa hävitä kokonaan.