TARVITSE HAASTEITA? Nämä ovat maailman vaikeapääsyisimmät paikat + VIDEOT!

TARVITSE HAASTEITA? Nämä ovat maailman vaikeapääsyisimmät paikat + VIDEOT!

OHMYGOSSIP – Nykyajan matkustusmahdollisuudet ovat nopeita ja tehokkaita, ne antavat meille mahdollisuuden käydä lähes missä tahansa maapallon paikassa yhden vuorokauden aikana. On kuitenkin olemassa joitakin paikkoja, joihin on hyvin vaikea päästä. On jopa sellaisia paikkoja, joissa yksikään ihminen ei ole koskaan käynyt. Jos etsit itsellesi seuraavaa matkailuhaastetta, on Lonelyplanet etsinyt sinulle kolme paikkaa.

Pitcairnin saari
Tyynessämeressä sijaitseva Isolle-Britannialle kuuluva trooppinen saari, jossa asuu 49 henkeä. Lähin lentokenttä on 531 mailin päässä Mangarevan saarella. Mutta sieltäkin suuntautuu Tahitille vain yksi lento viikossa ja se kestää viisi tuntia. Kaikki tarvittavat tavarat tuodaan Mangarevalta Pitcairnille kerran kolmessa kuukaudessa veneellä, jonka matka kestää 32 tuntia. Edestakainen lippu tälle venematkalle maksaa 5.000 USA:n dollaria. Mutta jos sinusta tuntuu siltä, että haluaisit muuttaa Pitcairnille pysyvästi, sinulle annetaan siellä talon rakentamista varten ilmainen tontti.

Kerguelenin saaret
Nämä Intian valtameren keskellä sijaitsevat saaret tunnetaan myös Desolationin saarten nimellä. Lähimmästä asutusta paikasta Madagaskarilta saaristo sijaitsee 3.300 km päässä. Paikalla elää pysyvästi 50-100 tiedemiestä. Kerguelenin saarella käy kerran kolmessa kuukaudessa laiva, joka lähtee Reunionin saarelta ja jonka matka kestää kuusi päivää. Saarten korkein piste on 1850 m korkuinen vuorenhuippu, jonka ovat valloittaneet vain muutamat ihmiset. Siksi saaristoa pidetäänkin maailman syrjäisimpiin paikkoihin kuuluvaksi.

Sidleyn tulivuori
Sidley on Etelämantereen korkein tulivuori (4284 m) ja se sijaitsee alueen syrjäisimmässä paikassa – Marie Byrdin maalla, joka ei suoranaisesti kuulu millekään valtiolle. Etelämantereelle on jo sinällään vaikeaa päästä, sillä sille ole mitään säännöllisiä linjoja mistään maailmasta. Historian aikana on Sidleyn tulivuoren huipulle päässyt vain kaksi retkikuntaa.

 

Kuva: Kerguelen islands (OHMYGOSSIP)
Lähde: Ohmygossip.comMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory