4 FAKTAA ruoansulatusjärjestelmästä, jotka sinun tulee tietää

4 FAKTAA ruoansulatusjärjestelmästä, jotka sinun tulee tietää

OHMYGOSSIP – Ruoansulatusjärjestelmällä on ennen kaikkea kaksi tärkeää tehtävää: keholle elintärkeiden ravintoaineiden tuotanto saadusta ruoasta ja kuona-aineiden seulonta ja kehosta poistaminen. Mutta siihen, että ruoansulatusjärjestelmä toimisi kunnolla, tulee useiden elinten tehdä yhteistyötä – kaikki saa alkunsa suusta ja jatkuu vatsan, suoliston, maksan, sappirakon ja lisäksi vielä monen muun elimen avulla.

Alempana on esitetty neljä faktaa, jotka jokaisen naisen tulisi ruoansulatusjärjestelmästään tietää:

1. Suurin osa ruoansulatusprosessista tapahtuu vatsassa
Todellisuudessa kaikkein hankalin ja pisin ruoansulatusprosessi tapahtuu kuitenkin ohutsuolessa, eikä vatsassa. Suurin osa ruoansulatuksesta ja ruoan elimistöön imeytymisestä tapahtuu juuri tässä elimessä ja siellä ruoasta hajotetaan voimakkaiden entsyymien avulla tarvittavat ravintoaineet ja lähetetään ne edelleen verenkiertoon.

2. Vatsan todellinen tehtävä ruoansulatusprosessissa
Vatsa on elin, jossa ruoka niin sanotusti sekoitetaan ja hajotetaan mahanesteen avulla pienempiin osasiin ja muutetaan tiheäksi tahnamaiseksi massaksi. Tässä osassa vatsalla on ruoansulatusprosessissa kaikkein tärkein rooli – jos vatsa ei pysty käsittelemään ravintoaineita ja muuttamaan niitä tahnaksi mahanesteen avulla, ravintoaineet eivät liiku myöskään eteenpäin suolistoon ja koko ruoansulatusprosessi pysähtyy.

3. Syy siihen, miksi kaasuja todellisuudessa syntyy
Suolistossa syntyy kaasuja niellyn ilman ja ruoansulatusjärjestelmässä olevien bakteerien yhteisvaikutuksesta – jonkun henkilön ruoansulatusjärjestelmä ei pysty hajottamaan tiettyjä ruoan ainesosia ja se merkitsee sitä, että näitä aineita työnnetään pitkin suolistoa edelleen paksusuoleen ilman, että niitä käsiteltäisiin. Paksusuolessa bakteerit ryhtyvät käsittelemään sulattamatonta ruokaa, ja tämän toiminnan tuloksena syntyy huomattava määrä kaasuja. Siten kaasuja syntyy juuri silloin, kun syöt ruokaa, jota ruoansulatusjärjestelmän on vaikea sulattaa ja käsitellä.

4. Mitä vatsan kurniminen todellisuudessa merkitsee?
Vatsan kurniminen on normaali ilmiö, joka on aivojen merkki vatsalle siitä, että ruokaa tarvitaan lisää ja että vatsa on täysin tyhjentynyt ruoasta. Yksinkertaisesti sanottuna, kun ruoka on sulatettu ja nesteet ja kaasut liikkuvat ruoansulatuskanavan läpi, voi syntyä myös vatsan kurinaa. Kun vatsa tyhjenee ja sen sisältö liikkuu edelleen ohutsuoleen, vatsa lähettää automaattisesti viestin aivoihin ja aivot puolestaan lähettävät viestin vatsaan, että se kiristäisi lihaksensa vielä enemmän kokoon ollakseen vakuuttunut siitä, että vatsassa ei ole enää sulattamattomia ruoan jäänteitä – juuri sillä hetkellä, jolloin vatsan lihakset supistuvat, syntyy kurinaa. Se osoittaa vain sitä, että ruoka on sulanut.

Kuva: OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory