Viron kansallismuseon osallistumissalissa avataan uudenlainen koko perheen näyttely

Viron kansallismuseon osallistumissalissa avataan uudenlainen koko perheen näyttely

NordenBladet – Keskiviikkona, 21. heinäkuuta Viron kansallismuseossa avataan koko perheen taidenäyttely ”Meidän kodin noitakeittiö” (”Oma näyttely 2020” näyttelyideakilpailun voittoidea), joka esittelee vierailijoille paljon kiehtovia käsitöitä ja luomuksia. Näyttelyidean takana on Helena-Reet Ennet kahden tyttärensä, Estella Elishevan ja Ivanka Shoshanan, kanssa.

”Näyttely on erittäin monipuolinen — esitellään akryylimaalauksia ja keramiikkaa, esitellään pohjoismaisia rohdoskasveja ja kotikeittiöstä vauhtia saanutta käsityökosmetiikkabrändiä Elisheva & Shoshana, joka sai nimensä Helena-Reetin tyttärien mukaan. Kansallismuseossa käyvät sadun ystävät saavat ensimmäisinä kuulla luvun vuonna 2022 myyntiin tulevasta lastenkirjasta ”Hänen Ylhäisyytensä Hiiri Ensimmäinen”, joka opettaa taloudellista ajattelua, ja nähdä hiirten maasta osia, jotka ilmestyvät kirjan kansien väliin kuvituksena. Lisäksi on rakennettu kiinnostava valokuvaseinä, tuotu paikalle luettavaksi erilaisia kiehtovia kirjoja yrttikasveista, luonnonlääkinnästä, kokkaamisesta ja taiteesta, ja rakennettu viihtyisä puuhanurkkaus, jossa voi piirtää oman hiiren, ratkaista helppoja pohdintatehtäviä yrttikasveista ja osallistua näyttelyn arvontoihin”, sanoi Kansallismuseon näyttelyjohtaja Kristjan Raba.

”Olen ennen kaikkea äiti, kotiäiti ja toimittaja, ja näyttelyn tekeminen ja vieläpä niin arvokkaassa paikassa kuin Viron kansallismuseossa on minulle suuri kunnia ja suuri vastuu. Toivon todella, että pystymme edes jossain määrin olemaan meille asetettujen odotusten tasolla”, kertoo arkityönään yhtä Pohjoismaiden suurinta mediakanavaa NordenBladetia johtava Helena-Reet Ennet, ja lisää:

”Meillä on vähän erilainen perhe, minun nuorempi tyttäreni on autisti ja siksi järjestimme elämämme jo vuosia sitten uudelleen. Koska Ivankan kanssa oli tavanomaisissa harrastuspiireissä hankalaa käydä, yritin tehdä lasten kanssa yhä enemmän yhteisiä kodin ”projekteja”. Tähän mennessä siitä on kehittynyt yksi iso ja kiehtova kotoinen luovuuspiiri – maalaamme, teemme savesta astioita, kirjoitamme ja kuvitamme lastenkirjoja, kokkaamme ja keksimme kiinnostavia ruokareseptejä, keräämme ja kuivaamme yrttejä ja kehitämme yhdessä virolaista käsityökosmetiikkabrändiä Elisheva & Shoshana. Pienen näytteen näistä kaikista puuhista pyrimme esittämään näyttelyssä teillekin”.

Näyttely on avoinna 3. lokakuuta 2021 asti.
Osoite: Muuseumi katu 2, 60532 Tartto, Viro

 
Pieni nurkka suuresta neliosaisesta näyttelystä “Meidän kodin noitakeittiö” ERM: n tilavassa osallistumishallissa.

Pieni “hiiren ovi” johtaa suoraan fantasiamaailmaan / aktiviteettihuoneeseen


Hänen Ylhäisyytensä Hiiri Ensimmäinen

Kuuntele tai lue (viron ja englannin kielellä) lastenkirjan “Hänen Ylhäisyytensä Hiiri Ensimmäinen” ensimmäinen lukuNäyttelyn kuraattori Helena-Reet Ennet

 

MEIDÄN KODIN NOITAKEITTIÖ

Koko perheen taidenäyttely ”Meidän kodin noitakeittiö” kehittyi halusta luoda itse, inspiroida lapsia ja löytää yhteistä toimintaa yhdessä lasten kanssa.

Koska nuorempi tyttäreni on vammainen lapsi – autisti – päätin löytää tapoja tuoda hänen elämäänsä virikkeitä ja värejä. Halusin, että hän tuntisi itsensä tarpeelliseksi ja huomaisi, että omia tunteita ja elämää voi erittäin paljon ohjata itse. Koska hänen kanssaan ei voinut käydä tavallisissa harrastuspiireissä, päätin löytää yhteistä toimintaa itse. Niin aloimmekin kotona maalata, tehdä keramiikkaa, kokata, valmistaa koruja ja loimme jopa oman kosmetiikkabrändimme. ”Elisheva & Shoshana” saikin nimensä tyttärieni Estella Elishevan (15) ja Ivanka Shoshanan (13) mukaan.

Pian minun ja Ivankan puuhat alkoivat kiinnostaa vanhempaakin tytärtä ja niin meille kehittyikin perinteeksi askarrella ja luoda taidetta yhdessä. Aloimme myös yhdessä kasvattaa ja kerätä rohdoskasveja valmistaaksemme puhtaita, laadukkaita ja virolaisen luonnon voimaa täynnä olevia tuotteita. Opimme yhdessä, kehitymme yhdessä, jaamme tehtäviä ja olen iloinen siitä, miten lapset näkevät tuotekehityksen jokaisen vaiheen. Raaka-aineen kasvattamisesta ja löytämisestä markkinointiin asti. Teemme yhdessä käsityökosmetiikkaa (kylpysuolat, saippuat, salvat jne.), meillä on oma pieni kotileipomo, keräämme yrttikasveja sekä talven varalle yrttiteeksi että salvoja varten. Mitä enemmän teemme, sitä enemmän myös itse opimme ja tunnemme tekemästämme iloa. Meidän yhteisen projektimme idea on yhdessä tekeminen ja tekemisen ilo – se on tärkeintä!

Mutta miksi noitakeittiö?
Tämä otsikko tuli siitä, että me itsekin ihmettelemme, miten paljon kiehtovaa voi yhdessä pienessä kotikeittiössä tehdä. Se on yksinkertaisesti noituutta! Ja kuten aina yksi hyvä idea johtaa seuraavaan, niin syntyi myös ajatus luoda lastenkirja ”Hänen Ylhäisyytensä Hiiri Ensimmäinen” – tämän, vuonna 2022 myyntiin tulevan lastenkirjan ensimmäistä lukua saavat Viron kansallismuseon saduista pitävät vieraat jo kuulla ja lukea. Kirja alkaa opettaa lapsille taloudenpidon viisauksia ja sitä, että koskaan ei saa pelätä tehdä suuria suunnitelmia – kun haaveillaan, niin se tulee tehdä suuresti, ja kun toimitaan, niin toimitaan pelottomasti!

Toivon, että tämä näyttely inspiroi teitäkin toteuttamaan haaveenne ja luomaan lastenne kanssa yhteisiä projekteja!

Rakkaudella,
Helena-Reet Ennet
Näyttelyn kuraattori

Keitä me olemme?
Olemme luontoa rakastava perhe Tallinnan kupeesta Sakusta. Meillä on suuri puutarha, oma ”huvikumpumme” ja kissa. Olemme perhe, joka on pyrkinyt mukauttamaan elämänsä ”aikataulunsa” ja ”oman normaaliutensa” mukaan. Meille on tärkeää, mitä muut meistä ajattelevat, mutta olemme oppineet, että jokaisen tulee olla oman elämänsä ensiviulun soittaja – elää tulee itselleen, tulee iloita pienistä onnistumisista!

Minä, Helena-Reet Ennet, olen arkielämässä ennen kaikkea äiti, kotiäiti, blogin pitäjä, toimittaja ja kuusikielisen mediakonsernin NordenBladet johtaja. Mediatyön lisäksi minulla on hyvin paljon harrastuksia – keramiikka, maalaaminen, puutarhanhoito, yrttikasvit, haaveilu, kirjojen kirjoittaminen, verkkosivustojen rakentaminen, kokkaaminen, mytologia, Pohjoismaiden kulttuuri, matkustelu ja kaikenlainen tuotekehittely. Pidän erittäin paljon kaikenlaisesta luovuudesta, luomisesta ja muotoilusta!

Estella Elisheva käy Tallinnan juutalaista koulua ja on valmistunut Sakun musiikkikoulun viulunsoiton erikoisalalta. Viulu on saatellut häntä toiselta luokalta lähtien ja hän todella nauttii musiikista. Estella pitää vieraiden kielten opiskelusta (hän tulee jo sujuvasti toimeen viron, venäjän ja englannin kielellä ja opiskelee hepreaa). Lisäksi Estella on suuri urheilun ystävä ja terveellisten elämäntapojen ihailija. Hän on harrastanut kilpatanssia, käynyt polkupyörävalmennuksessa ja nyt hän pelaa jalkapalloa. Äitinsä esikuvan mukaan hän kirjoittaa lastenkirjaa ja johtaa meidän E&S-brändimme markkinointia sosiaalisessa mediassa.

Ivanka Shoshana käy Tallinnan Tondin koulua. Hän on tehnyt hiukan mallin töitä ja pitää kovin keramiikasta. Hänellä on ihanteellinen muisti ja absoluuttinen kuulo, mutta hänen sielunelämänsä on meille vielä tuntematon. Autismi nykyisin vielä ns. ”uusi ilmiö” ja autisteja on hyvin erilaisia. Minä haluan kuitenkin äitinä sanoa, että autismi tai autistina oleminen ei ole maailmanloppu! Minulla on huippusuloinen ja monella tapaa lahjakas lapsi! Olemme kaikki erilaisia ja se on oikeastaan hyvä. Me kaikki näemme asiat omalta kannaltamme ja se tekee maailmasta kiinnostavan ja muuttaa meidät luovemmiksi, jotta sopeutuisimme tai sitten murtautuisimme kuorestamme! Ainutlaatuisuus on kaunista!

Kuvat: NordenBladet

 Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory