EKRE:n puheenjohtaja Mart Helme: Euroopan Unioni ontuu kahdella jalalla

EKRE:n puheenjohtaja Mart Helme: Euroopan Unioni ontuu kahdella jalalla

OHMYGOSSIP РViron konservatiivisen kansanpuolueen EKRE:n valtuustossa pitämässään puheessa Mart Helme puhui pitkään siitä, että EKRE:n vastaisia infohyökkäyksiä järjestävät sekä kilpailijat Viron politiikassa että myös Euroopan unioni, kertoo virolainen uutissivusto Delfi.

‚ÄĚEuroopan unioni ontuu kahdella jalalla. Euroopan unionin johtoelimet ja tiedusteluelimet ovat hyvin huolissaan siit√§, ett√§ jostain voisi viel√§ ilmesty√§ yksi valtio, vaikkapa pikkuvaltio, jossa p√§√§tet√§√§n k√§√§nt√§√§ Euroopan unionille selk√§. Siksi hy√∂kk√§yksen kohteena ovat kaikki puolueet ja poliitikot, jotka ovat kriittisi√§ sellaisen Euroopan unionin suhteen kuin nykyisin on, joka pyrkii keskusjohtoisuuteen ja liittovaltioistumisen suuntaan. Me luokitumme juuri eurokriittiseksi voimaksi ja siksi meihin suunnataan info-operaatioita my√∂s Viron ulkopuolelta‚ÄĚ, Helme sanoi.

Hän ei kommentoinut puolueen sisäisiä jännityksiä, joiden syynä olivat sekä Viimsin osaston voimalla tapahtuneeseen valtaukseen liittynyt riita että EKRE:n hallituksen jäsenen Maria Kaljusten syytös, jonka mukaan puoluetta johtavat isä ja poika Helme puuhastelevat hänen kiusaamisensa parissa. Sen sijaan Mart Helme kutsui EKRE:ä yhtenäisyyteen, sillä puolue on vihollisen hyökkäyksen kohteena.

‚ÄĚMe olemme rintamalinjalla. Olen toistuvasti sanonut, ett√§ me olemme kansan viimeinen toivo. Jos meid√§t h√§vitet√§√§n, jos me annamme h√§vitt√§√§ itsemme, ei Viron kansalla ilmeisesti pitk√§√§n aikaan ole ket√§√§n, joka sit√§ puolustaisi, ket√§√§n, joka puhuisi sen puolesta‚ÄĚ, Helme sanoi.

Kuva: Mart Helme (Sander Ilvest/Scanpix)


Tags assigned to this article:
EKREMaria KaljusteMart HelmeViro

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory