Suosikkibloggaaja Helena-Reet Ennet rakastui eläinterapiaan

Suosikkibloggaaja Helena-Reet Ennet rakastui eläinterapiaan

OHMYGOSSIP – AAT on eläinavusteinen terapiamuoto, jossa on tavoitteena parantaa potilaan sosiaalista, emotionaalista ja kognitiivista toimintaa. Suosikkibloggari Helena-Reet Ennet on rakastunut aiheeseen ja kertoo asiasta Terveyden Asialla -verkkomedialle.

Ohmygossip Couture -malliston kehittäjänäkin tunnettu Helena-Reet toteaa, että hänelle hänen omat lemmikkieläimensä ovat yhtä tärkeitä voimavaroja ja rakkaita olentoja kuin ihmiset. “Rakastan eläimiä ja olen ottanut ne osaksi perhettämme. Meillä on nyt kaksi kissanpentua, Tiiger Uudu ja Panter Pandu. Nämä kissanpojat antavat minulle, miehelleni ja lapsilleni todella paljon positiivista energiaa,” Helena-Reet kertoo.

Hän uskoo, että jokaisella lapsella pitäisi olla lemmikki, jos vain mahdollista. Lemmikit opettavat ihmiselle niin paljon. “Ne antavat meille enemmän kuin voimme aavistaakaan. Ne ovat todella positiivisia energiakanavia meille kaikille.”

Helena-Reet kertoo vaihtavansa mielellään energiavirtoja kissojen kanssa ja huolehtien niistä. “Kun ne luottavat sinuun je kehräävät, se on uskomaton tunne. Tämä tunne voi olla jotain sanoinkuvaamattoman upeaa ja aitoa varsinkin jollekin heikommassa kunnossa olevalle,” Helena-Reet sanoo ja tarkoittaa esimerkiksi hoitotyössä apuna olevia lemmikkejä.

Eläimet ovat parasta terapiaa meille kaikille, Helena-Reet päättää.

Helena-Reet Ennetillä on sosiaalisessa mediassa yli viisi miljoonaa seuraajaa. Tutustu OHMYGOSSIP-sivuston amerikkalaiseen versioon www.ohmygossip.com.

Miten eläin vaikuttaa ihmiseen?
Parantaa psykiatristen kroonikkopotilaiden vuorovaikutuskykyä muiden ihmisten kanssa.
Erilaisissa hoitokodeissa ja vanhainkodeissa moni vanhus mielellään taputtelee eläimiä ja juttelee eläimen kanssa, joskus jopa kävelee se seuranaan. Tämän on havaittu saavan heidät liikkeelle sängynpohjasta ja olemaan kontaktissa muiden ihmisten kanssa, mikä sitten mahdollistaa erilaisia virkistys- ja harrastetoimintoja.
Joskus lemmikkieläin, etenkin koulutettu koira, pystyy auttamaan ortopedisiä toipilaita liikkumaan leikkauksen jälkeen siinä vaiheessa, jolloin varovainen käveleminen olisi eduksi.
Dementoituneet potilaat voivat olla tavallista vähemmän kiihtyneessä tilassa, kun heidän seuranaan on lemmikkieläin; tämä onkin hyväksi havaittu asia ja leviää hiljalleen eri maiden dementiapotilaita hoitavissa laitoksissa.
Nämä eläimet alentavat verenpainetta ja hidastavat nopeaa pulssia.
Vanhusten lääkärissäkäyntien määrä vähenee jopa 21 prosentilla.
Masennus lievittyy usein.
Ystävystyminen muiden ihmisten kanssa helpottuu, koska sosiaalisia tilaisuuksia syntyy enemmän.
Vanhusten yleinen aktiivisuus kasvaa.
Lemmikit osoittavat omistajalleen kiintymystään ja ehdotonta rakkautta.
Ne helpottavat elämää, kun joku ihmiselle läheinen henkilö kuolee.
Ne vähentävät yksinäisyyden tunnetta.
Joskus ne antavat turvallisuuden tunnetta.
Lähde: Terveyskirjasto

Lähde: Terveyden Asialla
Kuva: Helena-Reet Ennet (yksityiskokoelma)


Tags assigned to this article:
Helena-Reet Ennetterveys

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory