9 MATKAKOHDETTA, joihon ette todellisuudessa ole tervetulleita

9 MATKAKOHDETTA, joihon ette todellisuudessa ole tervetulleita

OHMYGOSSIP – Olkoonpa kyseessä kauniit kylät, idylliset saaret tai ikivanha arkkitehtuuri – mikään ei kestä loputtomiin, jos turistimassat käyvät näissä paikoissa. Esitämme yhdeksän maailman paikkaa, joihin lukuisat turistit haluaisivat mennä, mutta joihin he ovat luonnon säästämisen vuoksi aina vähemmän tervetulleita, kirjoittaa Business Insider.

Islanti
Kaikkein nopeimmin suosiotaan kasvattava matkakohde Euroopassa on Islanti. Jo pitkään on vierailijoita ollut enemmän kuin saaren asukkaita. Pelätessään, että maassa ei ole riittävän hyvää infrastruktuuria kestämään turistimassoja, saarivaltio valvoo tätä numeroa vuodesta 2014 alkaen sillä, että se ei anna uusille hotelleille rakennuslupia.

Galápagos, Ecuador
Galápagossaaret, jotka kuuluvat Ecuadorille, ovat saaristo Tyynessä valtameressä. Saariston pinta-ala on 7994 km². Saaristoon kuuluu 13 isompaa saarta ja lisäksi kuusi pienempää. Saaret ovat vuoristoisia ja tuliperäisiä, mutta henkeäsalpaavan kauniita. 97 % pinta-alasta on suojeltua ja sillä osalla käyntiin tulee palkata opas.

Cinque Terre, Italia
Ihmeen kaunis Cinque Terre Italiassa näyttää siltä kuin siellä olisi sateenkaari pudonnut taivaalta. Tämä alue on muuttunut matkailijoiden keskuudessa niin suosituksi, että viranomaiset ovat päättäneet alkaa rajoittaa ulkomaisten turistien määrää.

Venetsia, Italia
Vesikaupunki vajoaa jo vuosisatoja, mutta viime vuosina vaara on kaksinkertaistunut: nopean vajoamisen lisäksi, jonka syynä pidetään myös risteilylaivojen jatkuvasti taajempia aikatauluja, on meriveden taso alkanut hitaasti kohota. Turistit ottavat kyllä eksoottisia kuvia Venetsian keskustan aukiosta, joka on joskus sateisina kausina veden alla, mutta vesi saattaa pian jäädä uusille alueilleen pysyvästi.

Mogaon luolat, Kiina
Gansun provinssissa Dunhuangin kaupungissa sijaitsevat muinaiset buddhalaiset Mogaon luolat perustettiin Silkkitien rakentamisen aikaan 300-luvun ja 1300-luvun välillä. Alkuaan niitä oli lähes tuhat, mutta nykyään jäljellä on vain 492. Luolissa on piilossa mittaamattoman arvokkaita käsikirjoja ja taideteoksia, jotka kuvaavat buddhalaisuuden historiaa Kiinassa alkaen ajasta, jolloin tämä uskonto saapui Intiasta. Pohjois-Kiinan suosittu turismikohde on tästä syystä rajoittanut vierailijoiden määrän 6.000 henkeen päivässä.

Santorini, Kreikka
Santorinin satamat ovat täynnä risteilylaivoja ja tästä vuodesta alkaen saaren viranomaiset ovat alkaneet rajoittaa päivittäin saapuvien risteilyturistien määrää. Tämä numero on nyt 8.000, edellisen kesän huippuhetkinä saarella kävi yli 10.000 turistia päivässä.

Skellig Michael, Irlanti
Star Warsin loppukohtauksen kuvauspaikka ottaa vastaan vain 180 henkeä päivässä ja sinne pääsee veneellä vain toukokuusta syyskuuhun. Todellisuudessa vain harvat kiertokäynnit vievät sinne perille, pääosa suorittaa vain kierroksen tämän UNESCO:n maailmaperintöluetteloon kuuluvan saaren ympäri.

Lord Howen saari, Australia
Brisbanen ja Sydneyn välissä oleva saari ottaa vuoden ympäri vastaan vain 400 vierasta. Sinne pääsee vain lentokoneella tai vuokraamalla veneen.

Machu Picchu, Peru
Yksi maailman suosituimmista nähtävyyksistä on Perussa sijaitseva muinainen intiaanien vuoristokaupunki Machu Picchu, jota ympäröivät edelleen salaisuudet ja kysymykset, miksi intiaanit perustivat asuinpaikkansa juuri tähän vaikeapääsyiseen paikkaan (ja myöhemmin hylkäsivät sen). Paikalliset viranomaiset ovat asettaneet vierailijoille rajan – 2.500 ihmistä päivässä eikä yhtäkään enempää.

Kuva: Island (OHMYGOSSIP)


Tags assigned to this article:
matkailu

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory