Helena-Reet: FOTOBLOGI + RESEPTIT! Juuri tällaiselta ruokapöytä näyttää, kun kaksi huippukokkia kutsuvat teidät viettämään perjantai-iltaa!

Helena-Reet: FOTOBLOGI + RESEPTIT! Juuri tällaiselta ruokapöytä näyttää, kun kaksi huippukokkia kutsuvat teidät viettämään perjantai-iltaa!

NordenBladet – Ajattelin, että kirjoitan viime viikon tapahtumista ja viikonlopusta yhden postituksen, mutta en voi. Viikonloppu vaatii oman, erillisen postituksensa! Blogeissani on usein paljon puhetta ruoasta, resepteistä jne., mutta tämänkertainen postitus tulee olemaan  sataprosenttisesti ruokablogi! Haluan nimittäin kertoa teille elämyksestä, jonka sain kokea nyt viikonloppuna.

Ystäväpiirini on viime vuonna paljon muuttunut ja miellyttäviä uusia ystäviä lähituttavien joukossa on huippukokkipariskunta, joka perjantaina esitteli jälleen ruoanlaittotaidettaan. Minut nimittäin kutsuttiin upealle perhepiirin merenantimien illalliselle. Minulle merenantimet maistuvat erittäin hyvin, niiden ”satunnainen pöydälle heittäminen” aiheuttaa minussa myönteisiä tuntemuksia… mutta kun ne on valmistettu laadukkaasti ja taitavasti ja tarjoiltu parhaissa kastikkeissa ja kauniisti, niin on vaikea kuvailla sitä tunnetta ja makuelämystä, jonka se tarjoaa!

Hummeria; herkullisia sinisimpukoita erityisen mausteisessa yrttejä sisältävässä viinikastikkeessa; korianterilla, tillillä ja pippurilla maustettuja katkarapuja; ihanaa savuankeriasta; mätiä maistuvien perunakotlettien kera (Latkes), joita tarjottiin hapankerman ja sipulin kera; kevyt keitto merenantimista jne. Lisäksi salaatit (peruna-lehtisalaatti, kurpitsasalaatti, kirsikkaomenat jne.) vieraille, jotka eivät rakasta merenantimia. My-oh-my!! Niin super!

Lisään kuvagallerian perjantai-illan pöydästä ja omat reseptini (sinisimpukat valkoviinikastikkeessa ja tummasta suklaasta valmistettu leivos). Minun reseptieni mukaan valmistaessa saatte varmasti myös maistuvia ruokia, mutta sellaiselle tasolle hiomiseen, mitä minä koin, niitä pitäisi valmistaa ensin ehkä parisataa kertaa:)) Lisäksi olen varma siitä, että näillä kokeilla on käytössään sata pientä vinkkiä ja salaisuutta, joita he  ruoanlaitossa käyttävät!

(minun reseptini löydätte kuvagallerian jälkeen!)



Minä valmistan sinisimpukoita näin.

Tarvitaan seuraavat ainesosat:
1 kg sinisimpukoita
5 rkl öljyä
4 valkosipulin kynttä
1-2 tuoretta chiliä
noin 10 luumutomaattia
250 ml valkoviiniä
1 limetti
maustamiseen silputtua persiljaa, korianteria, pippuria ja suolaa

Valmistaminen:
Kaada kattilaan öljyä, lisää silputtu valkosipuli, luumutomaatit ja chili, mausta ja anna kiehua matalassa lämpötilassa jonkin aikaa. Kaada kattilaan viini ja sinisimpukat (PS! vain suljetut, sillä auenneet sinisimpukat ovat pilaantuneita ja niistä voi saada ruokamyrkytyksen!) ja mausteet, ja sekoita. Nyt keitä, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Sitten tarkasta simpukat ja heitä pois ne, jotka eivät avautuneet. Niitäkään ei voi syötä! Aseta auenneet simpukat pöydälle ja mausta (purista oheen limetti, lisää persilja ja korianteri).

(blogi jatkuu kuvien jälkeen)

Jälkiruoaksi tarjottiin itse valmistetun jäätelön (kaikki ruoat olivat luonnollisesti 100 % itse valmistettuja!) kera suklaavulkaaneja eli suklaafondantteja (tunnetaan myös nimillä ‘Molten chocolate cake’ ja ‘Chocolate lava cake’). Klassinen fondant sisältää tummaa suklaata, voita, sokeria, vehnäjauhoa ja munaa. Mitä näiden fondanttien tekemiseen tarkemmin käytettiin, en tiedä, ne maistuivat niiiin hyvin… mutta lisään tähän oman kotoisen ja tuhdin suklaafondanttireseptini.

Tarvitaan:
250 g tummaa suklaata
220 g voita
230 g sokeria
110 g vehnäjauhoa
6 isoa munaa
kaakaojauhetta

Valmistaminen on erittäin helppoa:
Fondantteja on hyvä valmistaa keraamisissa muoteissa, jotka kestävät korkeaa lämpötilaa (esimerkiksi ramekin-muoteissa) tai voi myös valmistaa tavallisissa monireikäisissä muffinimuoteissa. Voitele muotit voilla ja sirottele kaakaojauhetta. Sitten sulata tumma suklaa voin kera. Vatkaa erillisessä astiassa sokeri ja munat sekaisin ja lisää voihin sekoittunut suklaa. Sekoita kunnolla mikserillä. Lisää vaahdotettuun massaan jauhot ja sekoita vielä kerran kunnolla. Kaada valmis taikina jo valmisteltuihin muotteihin ja paista 180-200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Pidä huolta, että leivos ei ole uunissa liian kauan! Minun muoteistani riittää kahdeksalle hengelle. Tarjoiltaessa on parasta lisätä tomusokeria, jäätelöä ja mitään parempaa ei olekaan, kuin kirsikka leivoksen päällä!

Ma olen käynyt elämäni aikana monissa hyvissä ravintoloissa ja minulla on ollut kunnia osallistua monien eri kansallisuuksien ruokien esittelyihin ja tilaisuuksiin, mutta sellaiset POIKKEUKSELLISEN HYVÄT ruokaelämyspäivät voin laskea kahden käden sormilla. Tämä illallinen oli varmasti yksi niistä! Suuret kiitokset kokeille! Mmmmmmmmm!!!

Kaunista iltaa!

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)


Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory