Helena-Reet: Aamu täynnä keramiikkaa ja kana béchamelkastikkeen kera!

Helena-Reet: Aamu täynnä keramiikkaa ja kana béchamelkastikkeen kera!

NordenBladet – Heräsin tänään kello kahdeksalta ja menin ulos kävelylle. Ulkona oli tosin purevan kylmää, mutta pitkästä aikaa oli erittäin mukavaa kävellä ulkona. Kissa kulki kanssani – se oli niin kivaa. Sen jälkeen söin aamupuuron, join kahvin ja aloin tehdä saviastioita.

Tein savesta ison ja raskaan vadin ja yhden nimellä varustetun kulhon. Olen todellisuudessa tehnyt hyvin paljon saviastioita (kuppeja, lautasia, kulhoja, vateja, tarjottimia, saippuan alustoja, korurasioita jne.), mutta jostain syystä niitä ei ole kuvattu, kun ne ovat valmistuneet. Joitakin kuvia aiemmin valmistuneista tuotteista minulla jossain puhelimessä silti on. Ne on yleensä, kuten tämänkin päivän astiat, kuvattu samana päivänä, kun savi on vielä märkää. Keramiikkahan valmistuu vaihe vaiheelta (muovaat savesta, kuivatat, poltat uunissa, maalaat, poltat uudelleen uunissa). Pitkä prosessi. Niin onkin, että myöhemmin jo unohdan, ja valmis tuote menee heti lahjaksi, tai ne, jotka on valmistettu erikoistilauksena, ne postitan, ja itselle ei jää muistoksi edes kuvaa. Ajattelin, että minun pitäisi ehdottomasti muuttaa tätä kuviota – itselläkin olisi hyvä myöhemmin katsoa, mitä olen tehnyt, ja jos joku näkee jotain, josta pitää, hänen on helpompaa kuvailla, millaisen tuloksen haluaa saada. Minun pitäisikin julkistaa töitäni blogeissa säännöllisesti (sekä tässä blogissa että ElishevaShoshana.com-sivuston blogissani). Tämän päivän askarteluni tulokset ovat siis tässä.

(blogi jatkuu kuvien jälkeen)

Hieman ruokajuttua myös. Tänään valmistin lounaaksi perunamuusia ja kanaa vanhassa hyvässä béchamelkastikkeessa. Nimike on kyllä hieno ja hankala, mutta valmistaminen on helppoa ja koostumus on edullinen ja talonpoikaisen hillitty!

Béchamelkastikkeen (yksinkertaisen valoisen jauhokastikkeen) resepti:

Tarvitaan:
3-4 rkl voita
2-3 rkl jauhoa
n. 500-700 ml maitoa
100 g hapankermaa
maustamiseen suolaa (voi lisätä myös yrttejä, raastaa (muskotti)pähkinää, pippureita jne.)

Valmistaminen:
Sulata pannussa/kattilassa voi ja ruskista jauhot siinä kevyesti. Kaada joukkoon maito (voi myös lämmittää ensin). Sekoita huolellisesti, kunnes alkaa kiehua, sitten lisää hapankerma ja keitä minuutti tai kaksi. Mausta. Jos et ole saavuttanut sekoittamalla kermaista rakennetta, voit aina ottaa avuksi myös vanhan hyvän sauvasekoittimen. PS! Klassiseen báchamelkastikkeeseen hapankerma ei kai kuulu, mutta minä lisään sitä aina… tuhdimpi kastike maistuu aina paremmalta… haha.

Jos haluat tehdä kanaa béchamelkastikkeessa (kuten minä alla olevissa kuvissa), niin ensin paista kana ja sitten tee sen oheen kastike.

Nyt alan kuntoilla (suunnitelmissa on kävellä juoksumatolla vähintään tunti) ja sitten täytyy vielä tehdä tänään vähän töitä. Jos ehdin, kirjoitan blogiin illallakin, jos en, niin kaunista iltaa ja huomiseen!
Halauksia!




Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory