Ministeri Anne Berner: Väylien rahoituksen uudistustarve on ratkaistava

Ministeri Anne Berner: Väylien rahoituksen uudistustarve on ratkaistava

OHMYGOSSIP – Liikenne- ja viestint√§ministeri Anne Bernerin mukaan liikenneverkon rahoitus vaatii uudistamista, vaikka yhti√∂muotoinen toimintamalli ei saanut nyt kannatusta. “Selvityksen l√§ht√∂kohta oli, ett√§ liikkumisen kustannukset eiv√§t nouse. P√§√§ministeri Sipil√§n kanssa on sovittu, ett√§ autoverosta ei luovuta, ja sen vuoksi liikenneverkkoyhti√∂ ei voisi saada toimintaansa varten riitt√§vi√§ asiakasmaksutuloja. Liiketaloudellisia edellytyksi√§ liikenneverkon kehitt√§miseksi ei siten ole olemassa, joten keskeyt√§mme selvityksen,” toteaa Berner.

Liikenne- ja viestint√§ministeri√∂ keskeytt√§√§ liikenneverkkoselvityksen lausuntokierroksen ja Ota kantaa ‚Äďkeskustelun t√§n√§√§n (23.01.2017). Kiit√§mme lausunnon jo antaneita ja keskusteluun osallistuneita.

Hallitus sopi huhtikuussa 2016, että liikenne- ja viestintäministerin johdolla valmistellaan esitys liikenneverkon kehittämiseksi liiketaloudellisesti. Esitys tuli laatia siten, että tarvittavat päätökset voidaan tehdä toiminnan käynnistämiseksi vuoden 2018 alussa. Liikenneverkkoyhtiötä koskevan selvityksen laatimiseen osallistui suuri määrä asiantuntijoita liikenne- ja viestintäministeriöstä ja sen hallinnonalan virastoista sekä sidosryhmistä.

Kuva: Anne Berner (Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP/TT NYHETSBYR√ÖN/Scanpix)
Lähde: lvm.fi

Lue myös:
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner blogissaan: Maaseudun kurittaminen ei ole vaihtoehto
OHMYGOSSIP ‚Äď ‚ÄúP√§√§dyimme ehdottamaan liikenneverkon hallinnointiin valtionyhti√∂t√§, sill√§ se lis√§isi toiminnan tehokkuutta. YhtioŐą pystyisi kehittaŐąmaŐąaŐąn liikenneverkkoa pitkaŐąjaŐąnteisemmin kuin valtio, mikaŐą tehostaisi vaŐąylaŐąnpitoa ja investointeja. N√§in samalla raham√§√§r√§ll√§ saataisiin enemm√§n, ja yhti√∂ voisi ottaa lainaa tarvittaessa. My√∂s ulkomainen liikenne saataisiin vihdoin maksujen piiriin, mik√§ toisi lis√§maksajia,‚ÄĚ kirjoittaa ministeri Anne Berner blogissaan.


Tags assigned to this article:
Anne Berner

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory