Viikko Itä-Uudellamaalla: Ulkomaalaisvalvontaa, liikemurtoja ja tulipalo

NordenBladet —

24.11.2020 klo 14.11Itä-Uusimaa
Ulkomaalaisvalvonta ja tarkastukset valituissa kohteissa tuottivat tulosta
Poliisilla oli viime viikolla valtakunnallinen ulkomaalaisvalvontaviikko. Painopisteenä valvonnassa oli erityisesti ihmiskaupan uhrien tunnistaminen ja ihmiskaupparikosten paljastaminen.
– Valvoimme ja tarkastimme Itä-Uudellamaalla 30 etukäteen valittua kohdetta ja valvonta tuotti tulosta, kertoo rikoskomisario Marjo Tyynelä.
– Kohteista havaittiin mm. mahdollinen laittoman maahantulon järjestäminen, kaksi laittomasti maassa oleskelevaa yrittäjää ilman oleskelu- ja työlupia, kaksi laittomasti maassa työskentelevää rakennusmiestä, vääränlaisella oleskeluluvalla työskentelevä henkilö sekä pari yrittäjää, joiden hakemukset työntekoon olivat vasta vireillä, Tyynelä jatkaa.
– Valvontaviikon aikana otettiin kiinni myös kaksi epäiltynä pesulatoiminnan yhteydessä tapahtuneesta ihmiskaupparikoksesta. Rikoksen uhri on kertonut maksaneensa suuria summia Suomeen pääsemisen järjestelyistä ja työskennellyt yrityksessä pienellä palkalla, rikoskomisario Mikko Minkkinen kertoo.
– Asianomistaja ei ole tuntenut Suomesta muita henkilöitä ja hänen haavoittuvaista tilaa epäillään käytetyn hyväksi rikoksen mahdollistamiseksi. Asian esitutkinta on edelleen kesken ja rikosnimikkeet saattavat täsmentyä esitutkinnan aikana, Minkkinen jatkaa.
Liikemurtoja Järvenpäässä, Mäntsälässä ja Porvoossa
Järvenpäässä murtauduttiin lauantaiaamuna 21.11. ravintolaan ikkuna kivellä rikkomalla. Ravintolasta oli anastettu alkoholijuomia. Tekijöiksi selvisivät vuonna 2002 ja 2003 syntyneet miehet.Mäntsälässä taas murtauduttiin tällä viikolla tiistain vastaisena yönä paikallisen yrityksen tiloihin ja anastettiin auton renkaita. Porvoossa murtauduttiin niin ikään myös auton tarvikeliikkeen tiloihin, josta varkaiden matkaan mukaan lähti omaisuutta useiden tuhansien eurojen arvosta. Poliisi tutkii tapauksia.Tulipalo Vantaan Pakkalassa
Vantaan Pakkalassa sijaitsevassa kerrostalohuoneistossa tapahtui maanantain 23.11. vastaisena yönä tulipalo. Talon asukkaat jouduttiin yöllä evakuoimaan talosta poliisin toiminnan turvaamiseksi.Asunnosta löytyneen vainajan henkilöllisyydeksi selvisi asunnossa asunut vuonna -58 syntynyt mies. Tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa vainajan osalta kuolemansyyn selvittämisenä.
Tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi, jonka johdosta sitä tutkitaan törkeänä tuhotyönä ja vaaran aiheuttamisena.
Tehostettua liikenne- ja rattijuopumusvalvontaa
Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti 20.–22. ja 27.–29.11. viikonloppuina, koska juuri marraskuu on näyttäytynyt vuoden synkimpinä etenkin vakavissa rattijuopumusonnettomuuksissa
– Rattijuopumusvalvonnan ohella valvoimme myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta riskipaikoissa ja puhallutimme yksittäisiä autoilijoita etenkin ilta- ja yöaikaan, kertoo ylikomisario Jussi Huhtela.
– Tehtävien kokonaismäärä nousi kuitenkin selvästi edellisviikkoihin verrattuna. Kasvua oli sekä hätäkeskuksen poliisille välittämien että oma-aloitteisten tehtävien osalta. Sen sijaan kotihälytystehtävien määrässä oli havaittavissa laskua, Huhtela jatkaa.Kaasujalkaa painettiin maltillisemmin
Törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten ja rattijuopumusten määrät laskivat viikonlopun tehostetusta valvonnasta huolimatta edellisviikkoon verrattuna. Myös rattijuopumusten määrä laski edellisviikkon verrattuna.
– Viikonloppuna Mäntsälässä moottoritiellä pienen kisailun jälkimainingeissa ohittavasta autosta lyötiin rikki ulkoinen taustapeili. Partio mittasi lyöjän autolle nopeudeksi 182 km/h. Tapauksesta epäiltyinä on otettu kaksi henkilöä kiinni epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vahingonteosta, ylikomisario Leppälä kertoo.Raskaan liikenteen valvonnassa löytyi mm. kitas-anturissa kiinni oleva magneetti.- Tämä on väline, jolla on väärennetty ajoaika näyttämään lepoajalta. Tämän lisäksi yhdellä tarkastetuista kuljettajista ei ollut ajo-oikeutta ja muutamien kuljettajien osalta havaittiin ajo- ja lepoaikarikkomuksia, Leppälä jatkaa.
Itä-Uudenmaan poliisi julkaisee viikoittain koosteen, jossa pyritään antamaan mahdollisimman ajantasainen kuva poliisilaitoksen alueen turvallisuustilanteesta. Viikkotiedotteeseen nostetaan myös poliisin tehtävissä esille tulleita rikostapauksia eri aihealueittain.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory