Joensuun Raatekankaan ampumavälikohtauksen esitutkinta valmistui

NordenBladet —

24.11.2020 klo 13.46Itä-Suomi
Poliisille tuli lauantaina 22.8.2020 kello 22.30 jälkeen hätäkeskuksen kautta ilmoitus, jonka mukaan Joensuussa Raatekankaalla Parrutiellä sijaitsevalta kiinteistöltä oli kuulunut useita laukauksia. Poliisin tekemien ensihavaintojen perusteella voitiin jo todeta, kiinteistöllä oli käyty eräänlainen tulitaistelu. Nyt asiaa koskeva esitutkinta on valmistunut.
– Tutkittava rikoskokonaisuus on ollut varsin laaja ja poikkeuksellinen. Kiinniotettuna on ollut yli 20 henkilöä, joista kahdeksan on edelleen vangittuna.Poliisille on muodostunut hyvä kokonaiskäsitys tapahtumista, kertoo tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Tuomas Ikonen Itä-Suomen poliisisista.
Itä-Suomen poliisi on tutkinut tapausta tiiviissä yhteistyössä Keskusrikospoliisin Itä-Suomen yksikön kanssa
Aiemmin julkisuudessa kerrotun mukaisesti tapahtumapaikkana oli The Chosen Ones MC (TCO) -moottoripyöräkerhon kerhotila. Ennen varsinaista ampumavälikohtausta CMC-seurue oli käynyt saman illan aikana kertaalleen TCO-kerhon pihassa. Kerhotilan pihalle autosta jalkautuneet neljä miestä olivat pukeutuneet Cannonball MC (CMC) -liiveihin. Yhden heistä epäillään ampuneen jo tuolloin TCO-kerhotilan sisältävän rakennuksen suuntaan. Tuossa vaiheessa kerhotilan sisällä oli tiettävästi kaksi henkilöä.
CMC-seurue ilmestyi uudelleen TCO-kerhotilan pihaan noin kolme tuntia edellisen käynnin jälkeen. Tällöin kerhotilan sisällä oli neljä ihmistä. Autosta jalkautuivat ulos yhtä lukuunottamatta samat henkilöt kuin aikaisemmin. Kuljettaja jäi istumaan autoon edellisen kerran tapaan. Paikalla käytiin useita laukauksia sisältänyt ampumavälikohtaus. CMC-seurue ampui neljällä aseella kohti kerhotilaa. Laukaukset osuivat muun muassa ikkunaan, jonka takana epäillään olleen välittömässä hengenvaarassa ainakin yksi henkilö. TCO-kerhotilasta vastattiin laukauksiin ampumalla CMC-seurueen suuntaan kahdella ampuma-aseella, minkä seurauksena yksi pihalla olleista henkilöistä sai jalkaansa potentiaalisesti hengenvaarallisen vamman. CMC poistui paikalta yhden minuutin kestäneen vierailun jälkeen.
– Sekä CMC-seurueen jäseniä että TCO-kerhotilan sisällä henkilöitä epäillään murhan yrityksestä. Molempien osapuolten toiminnasta on käynyt ilmi sellaisia seikkoja, jotka puhuvat suunnitelmallisuuden ja vakaan harkinnan puolesta, sanoo Ikonen.
Poliisin käsityksen mukaan myös TCO-kerhotilalla oltiin valmistauduttu kohtaamiseen useammalla ampuma-aseella. Yhden henkilön epäilläänkin tuoneen TCO-kerhotilalle aiemmin illalla ainakin yhden ampuma-aseen ampumavälikohtauksessa käytettäväksi – myös häntä epäillään murhan yrityksestä. Tutkinnanjohtajan mukaan muut rikosnimikkeet kokonaisuudessa ovat vaaran aiheuttaminen ja ampuma-aserikos.
Esitutkinnassa on käynyt lisäksi ilmi, että kolmen hengen CMC-seurue oli käynyt kaksi eri kertaa TCO-kerhon pihassa jo 2.8.2020 aamuyöllä, jolloin toisella kerralla yksi henkilö CMC-seurueesta oli ampunut ampuma-aseella kerhotilan suuntaan. Kyseiseen CMC-seurueeseen kuuluneet henkilöt olivat mukana myös 22.8.2020 päivän tapahtumissa.
Asiaa etenee seuraavaksi syyteharkintaan. Syyte on nostettava 27.1.2021 mennessä.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory