41,3 MILJOONAA euroa keränneestä Skeletonista tulee TransferWisen, Boltin ja Monesen jälkeen neljänneksi eniten sijoituksia houkutellut startup-yritys Virossa

41,3 MILJOONAA euroa keränneestä Skeletonista tulee TransferWisen, Boltin ja Monesen jälkeen neljänneksi eniten sijoituksia houkutellut startup-yritys Virossa

NordenBladet – Superkondensaattoreita valmistava virolainen startup-yritys Skeleton Technologies kokosi sijoittajilta 41,3 miljoonaa euroa. Se on Boltin jälkeen tänä vuonna kooltaan toinen rahasijoitus virolaisiin startup-yrityksiin.

”Se oli yksi asia, jota korona ei tehnyt helpommaksi – vierailut olivat pois suljettuja ja kaikkea piti tehdä etäisyydeltä”, kuvasi vuonna 2009 perustetun uuden sukupolven energianvarastointilaitteiden ja -varastointijärjestelmien valmistajan Skeleton Technologies yksi perustajista ja hallintoneuvoston puheenjohtaja Oliver Ahlberg (34) sitä, miten päädyttiin tuoreelle 41,3 miljoonaan euroon yltäneelle rahoituskierrokselle, kertoo talouslehti Ärileht.

Yhdessä uuden rahan kanssa – joka lähes kaksinkertaistaa yritykseen tähän mennessä kootun rahasumman – on Skeleton toiminta-aikanaan koonnut sijoituksia yhteensä yli 93 miljoonaa euroa. Se nostaa sen Viron startup-yhteisön sijoitustaulukossa TransferWisen, Boltin ja Monesen jälkeen 3. marraskuun tilanteen mukaan neljännelle sijalle.

Yrityksen perustaja ja johtaja Taavi Madiberk ei suostunut sanomaan, ketkä konkreettisemmin sijoittivat yhtiöön rahaa. Hän selvitti lyhyesti, että kyseessä ovat johtavat eurooppalaiset teollisuus- ja teknologiasijoittajat, jotka johtivat muun muassa nollasta pörssiin hollantilaisen maksuyrityksen Adyen, kirjoittaa sanomalehti.

Luottotietoyhtiöstä Krediidiinfo selviää, että uusien sijoittajien kuva on kirjava. Muiden joukossa siellä on esimerkiksi Espanjassa rekisteröity Global Portfolio Investments S.L, ruotsalainen sijoitusrahasto Nidoco AB, Sveitsin kansalainen Karl Erik Bengt Wahlqvist, mutta myös Kuwaitin ja Hongkongin kansalaisia. Uusien sijoittajien ohella omaa sijoitustaan kasvattivat jo vanhat osakkaat, esimerkiksi Harju Elekter sekä Aivar ja Margus Linnamäe.

Madiberk lisäsi, että pääosa uusista sijoittajista tuli rahoitusneuvojan, sveitsiläisen pankkijätin UBS kautta. Yhtä strategista, muita huomattavasti suuremman palan haukannutta sijoittajaa ei ole, pikemminkin paljon pienempiä omistajia. Kiinnostus Skeletoniin sijoittamista kohtaan oli suurta, perustaja vahvisti, ja siksi sijoittajia ei tarvinnut etsiä kaukaa. Yhteensä virolainen startup-yritys on tähän mennessä koonnut 93 miljoonaa euroa.

Lähde: NordenBladet.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory