MILLAISIA elintarvikkeita ei saisi säilyttää jääkaapissa?

MILLAISIA elintarvikkeita ei saisi säilyttää jääkaapissa?

NordenBladet – Tiesitkö, että eräät elintarvikkeet voivat pilaantua jääkaapissa tai menettää makunsa? Tässä joitakin elintarvikkeita, joita ei ole suositeltavaa säilyttää jääkaapissa.

Tomaatit
Tutkimukset ovat osoittaneet, että tomaatit menettävät makunsa, jos niitä säilytetään alle 12 asteen lämmössä. Fiona Mair, joka on Australian kuluttajajärjestön CHOICE kotitalousasiantuntija, sanoo, että jotta tomaatit olisivat kauemmin tuoreita, ne tulee myös pitää loitolla omenoista, appelsiineista ja banaaneista.

Leikkaamattomat juurekset
Juureksia kuten valkosipulia ja sipuliakin on parempi säilyttää viileässä ja pimeässä, mutta ei jääkaapissa, koske ne voivat alkaa siellä mädäntyä. Mairin mukaan juurekset voivat alkaa jääkaapin kostean ympäristön vuoksi alkaa käydä ja menettää makuaan. Sen sijaan leikatut juurekset tulisi säilyttää jääkaapissa astiassa.

Öljyt
Härskiintymisen välttämiseksi tulee pähkinä- ja siemenöljyjä säilyttää jääkaapissa. Kylmä lämpötila ei kuitenkaan sovi kaikille öljyille: esim. kookosöljy kovettuu, jos sitä säilytetään kylmässä.

Leipä
Leipää ei saisi koskaan panna jääkaappiin, koska se menettää siellä makunsa. Missä sitä sitten tulisi säilyttää? Leivälle sopii sekä paperipussi että leipälaatikko. Jos leipää pidetään muovipussissa, se alkaa jonkin ajan kuluttua homehtua.

Hunaja
Hunajaa ei suositella pitämään jääkaapissa, sillä siellä se muuttuu jäykäksi.

Basilika ja persilja
Persiljaa ja basilikaa suositellaan säilyttämään vedessä ja viileässä paikassa. Jos nämä mausteet pannaan jääkaappiin, ne alkavat nopeasti nahistua.

Kahvinpavut ja jauhettu kahvi
Jauhettua kahvia ja kahvinpapuja ei saisi säilyttää jääkaapissa, koska ne imevät itseensä kosteutta ja ympäröiviä tuoksuja. Kahvinpapuja ja jauhettua kahvia tulisi säilyttää ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä, valolta suojattuna.

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory