Espoon pääpoliisiasema Kilossa uudistetaan

NordenBladet — Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen Espoon Kilossa sijaitsevalla pääpoliisiasemalla on käynnistynyt peruskorjaushanke, jonka toteuttaa rakennuksen omistaja SBB Norden AB. Rakentaminen aloitetaan suunnitteluvaiheen jälkeen arviolta keväällä 2021, ja rakennustyöt valmistuvat lokakuussa vuonna 2022. Peruskorjaus toteutetaan uutta poliisitalokonseptia soveltaen, ja rakennuksesta tulee ensimmäinen uuden mallin mukaan peruskorjattu pääpoliisiasema.
Peruskorjauksella varmistetaan tilojen terveellisyys ja turvallisuus
Nykyinen rakennus on rakennettu useissa vaiheissa 1960-luvun ja 1990-luvun välillä, ja poliisi on toiminut rakennuksessa vuodesta 1994 asti. Peruskorjauksella varmistetaan tilojen terveellisyys ja turvallisuus, minkä lisäksi tilat uudistetaan vastaamaan poliisin muuttuneita tarpeita. Peruskorjauksen jälkeen poliisin käyttöön valmistuvien toimitilojen laajuus on noin 14 000 m2. Pääpoliisiasemalla työskentelee noin 430 henkilöä.
Poliisitoiminta ja asiakaspalvelu säilyvät Kilossa remontin ajan, sillä rakennuksen omistaja tarjoaa samasta kiinteistöstä väistötilat peruskorjaustöiden ajaksi. Väistötiloihin siirrytään vaiheittain vuoden 2021 aikana.
− Kilossa asioi rauhallisinakin ajankohtina yli 200 asiakasta päivässä muun muassa lupapalveluiden, asetarkastusten ja rikosilmoituksen tekemisen tiimoilta. Tiedotamme tulevista muutoksista asiakkaillemme, kun remontti etenee, kertoo apulaispoliisipäällikkö Jarmo Pitkämäki.
Päivitetty poliisitalokonsepti on käytössä ensimmäistä kertaa
Uusissa tiloissa panostetaan teknisesti ja rakenteellisesti joustaviin ratkaisuihin. Tarvittavat tilamuutokset ovat tulevaisuudessa toteutettavissa mahdollisimman nopeasti, helposti ja kustannustehokkaasti.
Peruskorjauksen toteutusta ohjaa tänä vuonna päivitetty poliisitalokonsepti, jota sovelletaan ensimmäisenä pääpoliisiasemana Espoon hankkeen yhteydessä. Mallia hyödynnetään myös muiden poliisiasemahankkeiden suunnittelussa tulevina vuosina.
− Poliisitalokonseptin tarkoituksena on edistää poliisin toimitilojen yhdenmukaisuutta ja nopeuttaa suunnittelua. Sen ovat kehittäneet yhteistyössä valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt ja Poliisihallitus, kertoo aluejohtaja Petri Turku Senaatti-kiinteistöistä.
Tilojen osalta hyödynnetään moderneja ratkaisuja, huomioidaan poliisitalon logistiikka ja muun muassa ajoneuvokaluston kehittymisestä johtuvat muutokset. Uudet tilat ovat valmistuessaan käyttäjille aiempaan verrattuna hyvin erinäköiset, sillä poliisi siirtyy työskentelemään toimistotilojen osalta monitilaympäristöön.
− Vaikka iso osa tekemisestämme on sidottu poliisiasemalla tapahtuvaan työhön, eikä monia asioita voi hoitaa jatkossakaan etänä, työympäristöratkaisuissa on huomioitu poliisin työssä lisääntyvä digitaalisuus ja mobiili työnteko. Uskomme, että työskentelyolosuhteissa tapahtuu merkittävä parannus, ja olemme tyytyväisiä siihen, että hankkeeseen on lähdetty ennen kuin siihen on sisäilmaongelmien tai muiden syiden takia oltu pakotettu, Pitkämäki toteaa.
SBB Norden AB, Senaatti-kiinteistöt ja Poliisihallitus solmivat kohteen uudet vuokrasopimukset heinäkuussa 2020. Senaatti-kiinteistöt, joka vastaa valtion toimitiloista, on solminut vuokrasopimuksen SBB:n kanssa ja vuokraa tilat edelleen Poliisihallitukselle. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 23,6 miljoonaa euroa.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory