Löysitkö kadulta rahapussin tai vaikka ojassa jo jonkin aikaa lojuneen polkupyörän?

NordenBladet —

29.10.2020 klo 14.56Sisä-Suomi
Löytötavaralain mukaan löytötavaran talteen ottaneen on viipymättä ilmoitettava löydöstä omistajalle tai toimitettava se poliisille. Jos löytötavaraa esim. sen koosta johtuen ei voida kuljettaa ilman vaaraa tai hankaluutta, riittää kun sen talteen ottamisesta ilmoittaa poliisille.
Löytötavaran omistajalla on oikeus saada löytötavara takaisin, jos hän maksaa löytäjälle löytöpalkkion ja korvaa löydön aiheuttamat kustannukset. Löytäjä voi halutessaan vaatia löytöpalkkiota, jonka suuruus on 10 prosenttia esineen käyvästä arvosta, kuitenkin vähintään neljä euroa.
Jos löytötavaran omistaja ei kolmen kuukauden kuluessa nouda omaisuuttaan poliisilta, se siirtyy eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta löytäjälle. Löytäjä ei saa omistusoikeutta löytämäänsä polkupyörään eikä mopoon. Polkupyörät ja mopot, joita omistaja ei ole noutanut, myydään huutokaupalla ja löytäjällä on oikeus saada 1/3 myyntihinnasta. Löytäjä ei myöskään saa omistusoikeutta esim. avaimiin, henkilö- ja lupatodistuksiin, pankki- ja luottokortteihin ja lääkkeisiin.
Tarkempia tietoja löytötavaroihin liittyen saa poliisiasemilta, poliisin nettisivuilta (https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/loytotavarat) ja puhelinnumerosta 0295 419 800.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory