Poliisi on määrännyt ajokieltoja Itä-Suomessa

NordenBladet — Itä-Suomen poliisi on määrännyt aikana erilaisiin ajokieltorikoksiin syyllistyneitä kuljettajia eripituisiin ajokieltoihin. Tälläkin kertaa ajokieltoja määrättiin liikenneturvallisuuden vaarantamisista, rattijuopumuksista ja kulkuneuvon kuljettamisista oikeudetta. Lisäksi käräjäoikeus antoi yhdelle aggressiiviesti käyttäytyneelle ja verikokeesta kieltäytyneelle kuljettajalle tuomion muun muassa haitanteosta virkamiehelle. Poliisi määräsi tälle vahvassa humalassa auton ojaan ajaneelle kuljettajalle vuoden ajokiellon.
Maaliskuussa törkeään rattijuopumukseen syyllistynyt henkilö tuomittiin käräjäoikeudessa 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 35 päiväsakon oheissakkoon. Kuljettaja oli alkoholin vaikutuksen alaisena, kun hän parkkipaikalla peruuttaessaan törmäsi toiseen ajoneuvoon ja poistui paikalta. Itä-Suomen poliisilaitos määräsi hänet kahdeksan kuukauden ehdolliseen ajokieltoon alkolukolla valvotulla ajo-oikeudella. Koeaika on kesäkuuhun 2022 ja henkilön on käytettävä alkolukkoa koeajan päättymiseen saakka.
Maaliskuussa henkilöautoa päihtyneenä kuljettanut henkilö tuomittiin käräjäoikeudessa törkeästä rattijuopumuksesta 40 päiväksi ehdolliseen vankeuteen ja 25 päiväsakon oheissakkoon. Edellisen kerran henkilö oli syyllistynyt törkeään rattijuopumukseen vuonna 2017. Poliisilaitos määräsi hänelle yhden vuoden ja yhden kuukauden mittaisen ajokiellon.
Huhtikuussa 2018 törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen syyllistynyt henkilö tuomittiin käräjäoikeudessa neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 40 päiväsakon oheissakkoon. Henkilö ajoi henkilöautolla alkoholin vaikutuksen alaisena 80 km/h nopeusrajoitusalueella 150-200 km/h ja törmäsi edellä ajavaan autoon. Molemmat autot suistuivat tien ulkopuolelle. Edellä ajaneessa autossa olleet kaksi henkilöä loukkaantuivat lievästi. Tuomittu on ollut väliaikaisessa ajokiellossa tekopäivästä alkaen, joten hänen ajokieltonsa katsottiin kokonaan kärsityksi.
Käräjäoikeus tuomitsi vahvassa humalatilassa ilman ajo-oikeutta henkilöautolla huhtikuussa ajaneen henkilön törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ja 60 päiväsakon oheissakkoon. Kyseessä oli kuljettajan viides törkeä rattijuopumus kuluneiden neljän vuoden aikana. Tällä kertaa ajokieltoa määrättiin kaksi vuotta.
Henkilö tuomittiin käräjäoikeudessa vuosien 2019 ja 2020 aikana tapahtuneista kolmesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja törkeästä rattijuopumuksesta 45 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 50 päiväsakon oheissakkoon. Henkilöllä on aiempaa ajokieltorikoshistoriaa, ja hän on ollut väliaikaisessa ajokiellossa tammikuusta 2020 alkaen. Ajokieltoa määrättiin nyt yhteensä vuosi ja kaksi kuukautta.
Kesäkuussa vahvassa humalatilassa autoillut henkilö menetti henkilöauton hallinnan ja suistui ojaan. Veren alkoholipitoisuus oli 2,86 promillea. Poliisin selvittäessä asiaa henkilö oli käyttäytynyt aggressiivisesti ja yrittänyt estää verikokeen ottamisen. Käräjäoikeus tuomitsi hänet törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja haitanteosta virkamiehelle neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 50 päiväsakon oheissakkoon. Ensikertalaisena hänet määrättiin yhden vuoden ajokieltoon.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory