Pakenija niitti tolpan ja valopylvään

NordenBladet — HÄMEENLINNA
Poliisi sai ilmoituksen polttoainevarkaudesta valtatie 3 varrella olevalta liikenneasemalta keskiviikkoaamuna. Hetkeä myöhemmin poliisipartio sai Hattelmalassa havainnon ilmoitetusta autosta, joka oli ajamassa valtatie 10:lle Lahden suuntaan. Poliisipartio näytti pysäytysvaloa Vanajan kirkon kohdalla ja alkuun näyttikin siltä, että auto pysähtyy asianmukaisesti.
Yhtäkkiä pysäytettävän auton kuljettaja alkoi kiihdyttämään ja pyrki karkuun poliisipartiolta. Karkulainen kaahasi 90 – 100 km/h nopeuksia käyttäen Katistentielle, jossa suistui osin kevyen liikenteen väylälle kaataen liikennemerkin tolppineen. Matka jatkui kuitenkin eri vaiheiden jälkeen Viipurintielle, josta karkuri yritti kääntyä Harvialantielle. Käännös tapahtui liian suurella nopeudella ja pakoauto osui liikennevalotolppaan.
Tämän jälkeen pakoauton kuljettaja totesi, että on parempi antautua ja hän pysäytti autonsa. Kuljettajaksi paljastui parikymppinen mies ja hänen kyydissään oli nuori nainen. Ensihoito tarkasti heidät törmäilyjen johdosta.
Kuljettaja oli kortiton ja hänellä oli kuusi aiempaa ajo-oikeudetta ajoa vuoden sisällä. Mieheltä otettiin verikoe huumausaine-epäilyn vuoksi.
Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta sekä näpistyksenä. Lisäksi todettiin, että kuljettajalla on perässään etsintäkuulutuksia. Mies otettiin kiinni asioiden selvittämiseksi.
HÄMEENLINNA
Poliisipartio valvoi keskiviikkona puolilta päivin liikennettä Kankaisissa valtatiellä 10. Valvontapaikalla liikennepoliisin partio havaitsi henkilöauton ohittavan muuta liikennettä kohdassa, jossa näkyvyys on puutteellinen ja ohittaminen on siksi kielletty sulkuviivoin. Partio pysäytti ohittajan ja puhallutti 41-vuotiaan mieskuljettajan. Puhalluskokeen tulos ei ylittänyt rangaistavuuden rajaa, mutta huumepikatesti näytti positiivista.
Mies käytettiin verikokeessa ja määrätiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miehellä oli kyydissään kaksi matkustajaa. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä huumausaineen käyttörikoksena.
RIIHIMÄKI
Poliisipartio pysäytti keskiviikkoiltana henkilöauton tarkastusta varten keskustan liepeillä. Kuljettajana toimi 25-vuotias mies, joka todettiin kortittomuuden lisäksi päihtyneeksi huumausaineiden osalta. Miehen kyydissä oli auton omistaja. Kuljettaja käytettiin verikokeessa, jonka jälkeen kaksikko pääsi jatkamaan kulkuaan, tosin ilman autoa. Tapahtumaa tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena sekä apukuljettajan osalta auton luovuttamisesta juopuneelle ja ajo-oikeudettomalle.
HÄMEENLINNA
Poliisi sai torstaina aamulla ilmoituksen Myllymäessä asuvalta henkilöltä, että hänen asuinkumppaninsa on yrittänyt ampua häntä ilma-aseella. Ampuja oli poistunut paikalta tapahtuman jälkeen. Poliisipartio kävi toteamassa asian ja tavoitti ampujaksi epäillyn miehen lähistöltä. Ilma-asetta ei kuitenkaan löytynyt. Kaksikolle oli puhutuksen perusteella tullut riitaa asumistavoista ja mahdollisesti päihteiden käytöstä. Ampuja otettiin kiinni asian selvittämiseksi. Tapahtumaa tutkitaan pahoinpitelyn yrityksenä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory