Raskasta liikennettä valvottiin viime viikolla tehostetusti Itä-Uudellamaalla

NordenBladet —

21.10.2020 klo 12.26Itä-Uusimaa
Viime viikolla 12. – 18.10-2020. järjestettiin valtakunnallinen raskaan liikenteen valvontajakso. Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisin liikenneturvallisuustyön vuoden painopistealueista ja siksi tähän teemaan tartuttiin hanakasti myös meillä Itä-Uudellamaalla.
Liikennesektorin työlle pyrittiin antamaan työrauhaa operatiivisen kenttätoiminnan salliessa, jotta valvontaa saataisi kohdistettua tietojohtoisesti ennalta määritetyille alueille. Tämä kyllä kannatti, sillä tänä vuonna tarkastettujen ajoneuvojen määrä oli suurempi kuin viime vuonna. Tuloksista selviää, että puutteita löydettiin ajo- ja lepoajoissa sekä ajoneuvojen kunnossa. Tämä on tärkeää työtä liikenneturvallisuuden kannalta.
Valvonta jakaantui 14 isompaan valvontaiskuun. Valtatiellä 4 tehtiin seitsemän valvontaiskua, Valtateillä 6 ja 7 tehtiin kolme valvontaiskua ja Vantaalla sijaitsevien logistiikkakeskusten läheisyydessä tehtiin 4 valvontaiskua.
– Tämän vuoden valvonnassa merkille pantavaa oli, että kuljetusalalle on tullut jonkin verran uusia, nopeasti kasvavia yrityksiä. Tämä on johtanut osaltaan kilpailun kiristymiseen, jolla saattaa olla vaikutusta siihen, kuinka tarkasti raskasta liikennettä säänteleviä sääntöjä noudatetaan. Tänä vuonna velvoitteita laiminlyötiin esimerkiksi ajolupiin liittyen, kertoo valvontaan osallistunut ylikonstaapeli Timo Harjaluoma Itä-Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorilta.
Hienoa oli huomata, että sen sijaan yleisesti ottaen lepoaikojen noudattaminen näyttäisi olevan nykypäivänä paremmalla tolalla kuin aiemmin, Harjauoma jatkaa.
– Pyrimme jatkuvasti pitämään henkilöstömme osaamisesta huolta ja tänäkin syksynä tulemme jatkokouluttamaan sektorimme poliisimiehiä esimerkiksi vaarallisten aineiden kuljetusten valvonnan osalta, kertoo komisario Asko Sartanen liikennepoliisisektorilta.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory