Koronan myötä kotimaisten tekijöiden osuus asuntomurroissa on kasvanut

NordenBladet —

21.10.2020 klo 10.34Länsi-Uusimaa
Tänään 21.10. vietetään Eurooppalaista asuntomurtojen ehkäisyn teemapäivää. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella ilmoitettuja asuntomurtoja on tänä vuonna tapahtunut noin sata.
Covid-19-pandemian aiheuttaman ulkomailta Suomeen suuntautuvan liikkumisen rajoittamisen johdosta ulkomaisten rikoksentekijöiden tekemät ammattimaiset rikostapahtumat ja -sarjat ovat olleet lukumääräisesti edellisvuosia pienemmät.
− Vastavuoroisesti on pääteltävissä, että kotimaiset tekijät ovat olleet jonkin verran edellisvuosia aktiivisempia asuntomurtojen tehtailussa. Näistä teoista huomattavan suuri osa tosin on näyttänyt kohdistuvan tekijöiden lähipiiriin olleen niin sanotusti sisäpiirikeikkoja, kertoo vanhempi rikoskonstaapeli Jarkko Enlund.
Eräänlaisena asuntoon tunkeutumalla tehtynä rikosmuotona on tämän vuoden puolella ollut huomattavasti myös erilaisina koronatarkastajina, palovaroitintarkastajina, vesivahinkotarkastajina ja huoltomiehinä esiintyen tehdyt, lähinnä iäkkäämpiin ihmisiin kohdistuneet petos- ja varkausrikokset.
Tänä vuonna (1.1.2020–15.10.2020) Länsi-Uudellamaalla tehdyistä asuntomurroista on tapahtunut Espoossa 62, Lohjalla 13, Kirkkonummella 7, Vihdissä 7, Kauniaisissa 4, Karkkilassa 4, Raaseporissa 1 ja Siuntio 1. Viime vuonna vastaavana aikana tehtiin 110 asuntomurtoa, ja vuonna 2018 vastaavana aikana tehtiin 166 asuntomurtoa.
Asuntomurroilta suojautumiseksi Enlund kehottaa kiinnittämään erityistä huomiota ovien sekä ikkunoiden lukitukseen ja oikeanlaiseen toimivuuteen.
− Katso, että ovet ja ikkunat oikeasti lukittuvat, ja että takalukitusta sekä turvalukkoa käytetään. Lämpimänä vuodenaikana asunnon viilentämisessä tuulettamalla tulee huomioida se, etteivät avonaiset tuuletusikkunat, parvekkeen tai terassin ovet avaa asuntorosvolle vapaata reittiä sisälle asuntoon.
Vinkkejä omaisuuden suojaamiseksi löytyy myös poliisin nettisivuilta.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory