Mainos:

Kovia ylinopeuksia Hämeen alueella

NordenBladet — HÄMEENLINNA
Perjantaina illansuussa poliisipartio tapasi Iittalasta aiemmin ilmoitetun epäilyttävästi liikehtineen henkilöauton. Auto kiihdytti voimakkaasti moottoritien suuntaan ja sille mitattiin taajamassa 50 km/h rajoitusalueella nopeudeksi 132 km/h. Auto pysäytettiin ja sen kuljettajaksi paljastui kolmekymppinen kortiton mies. Hänelle suoritettu huumepikatesti näytti positiivista.
Mies käytettiin verikokeessa ja hänet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. Yksin liikkeellä olleella miehellä oli kymmenen aiempaa kortitta ajoa vuoden sisään.
ORIMATTILA
Liikennepoliisin partio valvoi nelostien liikennettä perjantaina illalla Tuuliharjan lähellä kun valvontapaikan ohitti kovaa ylinopeutta pohjoisen suuntaan ajanut auto. Auto tavoitettiin ja saatiin pysäytettyä Ahtialan kohdalla. Nopeudeksi itäsuomalaisen miehen kuljettamalle autolle mitattiin 178 km/h, rajoituksen ollessa 120 km/h. Mies oli yksin liikkeellä. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
LAHTI
Perjantaina iltauutisten aikaan poliisipartio mittasi vastaantulevalle henkilöautolle kovan ylinopeuden Uudenmaankadulla. Nousukiidossa olevan saksalaisvalmisteisen auton kuljettaja ajoi nopeudella 108 km/h, kun rajoitus olisi ollut 50 km/h. Auto pysäytettiin ja sen kuljettajaksi todettiin kortiton nuori lahtelaismies. Hänellä oli kyydissään kolme matkustajaa.
Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen alemman ajoneuvoluokan kortti otettiin poliisin haltuun. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
LAHTI
Poliisi sai tehtävän lauantaina aamuyöllä ohitustielle, Lotilan liittymään, jossa ulosajaneen henkilöauton kuljettaja oli irrottanut autostaan kilvet ja joka oli poistunut paikalta koiran kanssa. Poliisipartio tavoitti paikalta poistuneen kaksikon lähistöltä ja mies myönsikin ajaneensa autoa. Mies kertoi, että auto on luvattomasti hänen hallinnassaan.
Mies puhallutettiin ja koetulokseksi tuli törkeän rattijuopumuksen lukemat. Hänet kuljetettiin Lahden poliisiasemalle, jossa hänestä otettiin verikoe.
Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä luvattomana käyttönä.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory