Kaksi karhunmetsästykseen liittyvää esitutkintaa lopetettu Pohjois-Karjalassa

NordenBladet —

26.09.2020 klo 13.32Itä-Suomi
Poliisi sai 21.8.2020 selvitettäväkseen tapauksen, jossa Tuupovaarassa laillisen karhunmetsästyksen yhteydessä kaadettiin karhu, jonka elopaino oli 30,5 kiloa. Karhun koon vuoksi oli mahdollista, että kyseessä oli karhunpentu, joka on rauhoitettu. Karhu on tutkittu Luonnonvarakeskuksessa ja heidän lausuntonsa mukaan karhun kaikki hampaat olivat vaihtuneet pysyviksi hampaiksi. Näin ollen karhu on ollut yli yksivuotias eli niin sanottu erauskarhu.
Saimme 22.8.2020 tutkittavaksemme tapauksen, jossa Ilomantsissa kaadettiin laillisen karhunmetsästyksen yhteydessä naaraskarhu. Kaatopaikalla karhun nisästä puristettaessa nisästä tuli hieman maitoa. Oli siis mahdollista, että kaadettua karhua oli seurannut pentu. Poliisin esitutkinnassa ei ole kuitenkaan tullut ilmi mitään viitteitä siitä, että ammuttua naaraskarhua olisi seurannut pentu. Metsästäjät ovat kertoneet, että karhua on seurattu koirilla yhtäjaksoisesti useiden tuntien ajan ja koira on ollut karhun jäljillä karhun ampumiseen saakka. Metsästäjät olivat myös nähneet vain yksittäisen karhun. Poliisipartio on tarkastanut pitkän matkan maastojälkiä, jotka liittyvät kyseisen karhun kaatamiseen. Alueelta löytyi ainoastaan karhun jälkiä, mitkä kokonsa puolesta sopivat kaadettuun karhuun. Reitiltä löytyi myös koirien jälkiä, mutta ei yhtään pentukarhun jälkeä. Kaadetun karhun maitorauhaset olivat ohuet ja kuivat. Lisäksi nisien ympärillä ei ollut karvakulumaa, joka on tyypillistä imettävälle naaraalle. On mahdollista, että karhulla on ollut aiemmin pentu, mutta on todennäköistä, että pentu on syystä tai toisesta menehtynyt ennen nyt tutkinnassa ollutta metsästystilannetta.
Molempia tapauksia tutkittiin metsästysrikos-rikosnimikkeellä. Tapausten esitutkinnat on päätetty saattamatta niitä syyttäjän harkittavaksi, sillä on käynyt ilmi, ettei kummassakaan tapauksessa ole tapahtunut rikosta.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory