USA:n vaaleihin vaikuttaneen hakkeroinnin tilasi Putin

USA:n vaaleihin vaikuttaneen hakkeroinnin tilasi Putin

OHMYGOSSIP РVenäjän presidentti Vladimir Putin antoi henkilökohtaisesti määräyksen kyberhyökkäyksestä ja sillä saadun tiedon vuotamisesta vaikuttaakseen USA:n presidentinvaaleihin, joissa hän asetti selvästi etusijalle Donald Trumpin voiton, ilmoittivat USA tiedusteluvirastot perjantaina julkistetussa salassapitovaatimuksesta vapautetussa raportissaan.

Virastot ilmoittivat, ett√§ niiden mukaan Putin ja Ven√§j√§n hallitus yrittiv√§t kaikin keinoin edist√§√§ Donald Trumpin vaalimenestyst√§ saattamalla entisen ulkoministerin Hillary Clintonin huonoon valoon, kertoi raportista uutistoimisto Bloomberg. ‚ÄĚKaikki kolme virastoa ovat t√§st√§ arviosta yksimielisi√§‚ÄĚ, ilmoittivat FBI, CIA ja NSA.

Vaaliprosessiin itseensä hakkerointi ei vaikuttanut. Trump ilmoitti, että kokoaa työryhmän, jonka tehtävänä on laatia keinot kyberhyökkäysten pysäyttämiseen ja niihin voimakkaan vastaiskun antamiseen.

Tiedusteluvirastot tarkensivat, että raportin perjantaina julkistetussa versiossa ei ole esitetty kaikkea luottamuksellista tietoa, joka kerrottiin presidentti Barack Obamalle, kahden viikon päästä virkaansa astuvalle Donald Trumpille ja USA:n kongressin jäsenille.

Raportissa todetaan, ett√§ Ven√§j√§ suuntasi toimintansa sen mukaan, kuinka presidentinvaalien kahden p√§√§ehdokkaan mahdollisuudet tulla valituksi muuttuivat. ‚ÄĚKun Moskovasta n√§ytti silt√§, ett√§ entinen ulkoministeri Hillary Clinton on voittamassa vaalit, Ven√§j√§n vaikutuskampanja keskittyi heikent√§m√§√§n h√§nen mahdollisuuksiaan tulla valituksi presidentiksi‚ÄĚ, raportti kirjoittaa.

Kuva: Vladimir Putin (Alexei Nikolsky/Russian Presidential Press and Information Office/TASS/Scanpix)
Lähde: Ohmygossip.ee

Lue myös:
Donald Trump voitti valitsijamieskokouksen äänet
OHMYGOSSIP ‚Äď USA valitsijamieskokouksen j√§senet vahvistivat 19. joulukuuta Donald Trumpin virallisesti presidentinvaalien voittajaksi.

Helena-Reet Ennet kuuluu Donald Trumpin tukijoukkoihin
OHMYGOSSIP ‚Äď Miljard√∂√∂ri Donald Trump on amerikkalainen bisnesmies, poliitikko ja tv-persoona, joka on republikaanisen puolueen presidenttiehdokas USA:n 2016 presidentinvaaleissa. Metropoli.netin saamien tietojen mukaan suosittu bloggaaja Helena-Reet Ennet on yksi Trumpin menestyksekk√§√§n kampanjan taustavaikuttajista, Metropoli.net sovittelee.

Helena-Reet Ennet USA:n presidentinvaaleista: Kyseessä myös juutalaisten vävyjen taistelu
OHMYGOSSIP ‚Äď Metropoli.netille kerrottiin viime viikolla, ett√§ Helena-Reet Ennet on Donald Trumpin presidentinvaalikampanjan t√§rke√§ tukija sosiaalisessa mediassa. Tavoitimme nyt Helena-Reetin ja kysyimme h√§nelt√§ aiheesta tarkemmin, Metropoli.net kirjoittaa.


Tags assigned to this article:
Donad TrumpHillary ClintonMoscowUSAVladimir Putin

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory