Mainos:

Tiedote asehuutokaupasta 5.10.2020 Riihimäellä

NordenBladet — Poliisihallituksen asehallinto järjestää poliisin haltuun tulleiden ampuma-aseiden ja aseen osien huutokaupan omistajien lukuun maanantaina 5.10.2020 osoitteessa Konepajankatu 2, 11710 Riihimäki (käynti sisäpihan puolelta).
Turvallisen tapahtuman järjestäminen on meille ensisijaisen tärkeää. Tutustuthan tähän tiedotteeseen ja sen ohjeistuksiin huolellisesti ja sitoudut omalta osaltasi noudattamaan niitä. Huomioithan, että muokkaamme ohjeita aina tilanteen mukaan ja ne saattavat muuttua ennen tapahtumaa.
Ilmoittautuminen ja sisäänpääsy
Huutokauppaan voivat ilmoittautua henkilöt, yritykset ja yhteisöt, jotka ovat oikeutettuja hankkimaan ampuma-aseen tai aseen osan. Asehuutokauppaan tulee ilmoittautua etukäteen viimeistään 23.9.2020. Ennakkoilmoittautuminen tehdään sähköpostitse ilmoittamalla nimi, puhelinnumero sekä aseluvan numero. Asekeräilijän tulee ilmoittaa lisäksi asekeräilijähyväksynnän numero. Mikäli ilmoittautuja toimii ase-elinkeinoluvanhaltijan palveluksessa, edustajan tulee ilmoittaa aseenkäsittelyluvan ja ase-elinkeinoluvan numero. Edellä mainitut tiedot lähetetään osoitteeseen asehallinto@poliisi.fi otsikolla Asehuutokauppa 5.10.2020.
Ennakkoilmoittautuneet jaetaan ryhmiin. Saapuminen huutokauppa-alueelle tapahtuu porrastetusti ryhmittäin. Ennakkoilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse tieto, mihin ryhmään hän kuuluu ja mikä on kyseisen ryhmän saapumisaika. Huutokauppa-alueelle on siis pääsy sallittu vain ennakkoon ilmoittautuneilla, joilla on mukanaan virallinen henkilöllisyyttä osoittava asiakirja eli voimassa oleva passi tai henkilökortti ja hankkimiseen oikeutta lupa (ajokortti ei riitä). Asekeräilijän tulee esittää virallisen henkilöllisyyttä osoittavan asiakirjan ja hankkimiseen oikeuttavan luvan lisäksi keräilijähyväksyntä. Ase-elinkeinonharjoittajan edustajan tulee esittää virallisen henkilöllisyyttä osoittavan asiakirjan lisäksi aseenkäsittelylupa ja asealan elinkeinolupa. Huutokauppa-alueella on käytettävä kasvosuojaa!
Poliisi tarkistaa yllä mainitut asiakirjat sisäpihan portilla ennen alueelle pääsyä. Tämän jälkeen ilmoittaudutaan huutokauppaan ilmoittautumispisteellä. Ilmoittautumisen yhteydessä esitetään henkilötiedot ja hankkimiseen oikeuttavat asiakirjat uudelleen; tiedot asiakirjoista merkitään ostajaluetteloon sekä luovutetaan ostajanumeroa osoittava kyltti.
Ilmoittautumisen jälkeen on mahdollisuus tutustua huutokaupattaviin esineisiin. Huutokaupattavien esineiden näyttö suoritetaan myös ryhmittäin porrastetusti ennen huutokaupan alkua. Huomioithan, että näyttöaika on porrastuksesta johtuen noin 10 – 15 minuuttia. Tutustuthan siis etukäteen huolellisesti liitteenä olevaan aseluetteloon. Esineitä käsitellessä on käytettävä kertakäyttökäsineitä! Huutokauppa alkaa klo 10.15.
Henkilöllisyyden osoittaminen ja ilmoittautumisvelvollisuus koskevat myös median edustajia. Tähän huutokauppaan ei voi ilmoittautua asiantuntijan ominaisuudessa.
Huutokauppatilaisuus

Varaa mukaasi suun ja nenän peittävä suojain, sillä sinun tulee käyttää sellaista koko huutokauppatilaisuuden ajan.
Myytävien esineiden näyttötilanteessa sinun tulee käyttää kertakäyttökäsineitä.
Huutokauppatilaisuus järjestetään ulkona, muista säänmukainen varustus.
Tilaisuudessa ei ole istumapaikkoja. Itsesi ja muiden turvallisuuden vuoksi pidä turvaväli 1 – 2 metriä muihin osallistujiin ja huomioi turvaväli myös jonotustilanteissa.
Tilaisuudessa on käsienpesumahdollisuus sekä käsidesipisteitä.

Tapahtumaan ei saa tulla sairaana. Jääthän pois tapahtumasta, jos sinulla on vähäisiäkin sairauden oireita tai mikäli olet oleskellut maissa, joihin Suomi on asettanut matkustusrajoitteet. Mikäli epäilet saaneesi koronatartunnan tapahtuman aikana ja/tai alat oireilla tapahtuman aikana, otathan välittömästi yhteyttä terveydenhuoltoon ja toimit saamiesi ohjeiden mukaisesti. Ilmoita asiasta myös viipymättä tilaisuuden järjestäjälle.
Riskiryhmään kuuluvien suositellaan koronaepidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin osallistumista voida siten myöskään suositella. Mikäli kuulut riskiryhmään, harkitsethan tarkkaan tapahtumaan osallistumista ja noudatat viranomaisten riskiryhmälle suunnattuja ohjeistuksia.
Huutokauppamenettely
Huutokappaehdot ja aseluettelo ovat tämän ilmoituksen liitteenä. Muutokset luettelossa ovat mahdollisia. Luetteloa ei ole jaossa huutokauppatilaisuudessa.
Aiemmista asehuutokaupoista poiketen, käytössä on vain yksi aseluettelo ja käytössä ns. perinteinen huutotapa. Aseluettelossa olevasta esineestä tehdään tarjous suullisesti selkeällä äänellä ja samalla nostetaan ylös ilmoittautumisen yhteydessä saatu numerokyltti. Huutokaupattavan esineen lähtöhinta on 50 euroa.
Huutokaupassa myymättä jääneet esineet siirtyvät lunastuksetta valtion omistukseen.
Huutokauppahinnan maksaminen ja esineiden luovutus
Huudetut esineet on maksettava ja vietävä pois huutokauppapäivänä. Huutokaupassa voi maksaa vain yleisimpiä maksukortteja käyttäen (ei käteisellä). Huutokaupan sulkeuduttua ei esineitä enää luovuteta. Voittavan huudon jälkeen on siirryttävä huutokauppavirkailijan luokse suorittamaan maksu, täyttämään aselupaa koskevat asiakirjat sekä noutamaan huudettu esine. Tämän jälkeen on poistuttava huutokauppa-alueelta.
Ampuma-aseet myydään ja luovutetaan vain luvanhaltijalle, ei valtakirjalla asiamiehelle. Yksityis-henkilöille tai asekeräilijöille myytävät esineet luovutetaan ainoastaan voimassaolevaa hankkimiseen oikeuttavaa lupaa vastaan. Alkuperäinen lupa on oltava mukana. Poikkeuksena on aseen osan ostaminen. Tällöin henkilöllä on oltava mukana hallussapitolupa/aselupa siitä aseesta, johon ostettava aseen osa liitetään.
Ohjeistus on voimassa toistaiseksi. Ohjeistuksessa on huomioitu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamat koronavirustartuntojen ehkäisemisohjeet ja Aluehallintoviraston määräykset. Päivitämme sitä koronaepidemiatilanteen ja viranomaisohjeistuksen muuttuessa.
Lisätietoja:
suunnittelija Susanna Kouvalainen, puh. 0295 481 958
sähköposti: asehallinto@poliisi.fi tai susanna.kouvalainen@poliisi.fi
Liite:
Aseluettelo_FIN_5.10.2020pdf, 54,4 kB

Lähde: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
poliisiSuomen poliisiSuomi

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory