Viron kansallismuseon näyttelykilpailun voitti ”Meidän kodin noitakeittiö” – Näyttelyidean luojat ovat äiti kaksine tyttärineen: Helena-Reet Ennet, Estella Elisheva ja Ivanka Shoshana

Viron kansallismuseon näyttelykilpailun voitti ”Meidän kodin noitakeittiö” – Näyttelyidean luojat ovat äiti kaksine tyttärineen: Helena-Reet Ennet, Estella Elisheva ja Ivanka Shoshana

NordenBladet – Näyttelyideakilpailun ”Oma näyttely” yleisöäänestyksessä eniten ääniä keräsi idea ”Meidän kodin noitakeittiö”, joka tuo katsojien eteen palasen virolaista maatilakeittiötä ja kiehtovia puuhia, joita viihtyisässä keittiössä pitkän pöydän ääressä tehdään. Voittonäyttely avataan Viron kansallismuseon osallistumissalissa vuoden 2021 syksyllä.

Näyttelyidean luojat ovat äiti kaksine tyttärineen: Helena-Reet Ennet, Estella Elisheva (14) ja Ivanka Shoshana (12). ”Olen erittäin kiitollinen kaikille, jotka uskoivat meidän ideaamme. Nuorin tyttäreni on vammainen lapsi. Halusin, että meillä olisi yhdessä ns. ”oma projekti”. Nyt meidän perheessämme ovatkin muodostuneet perinteeksi yhteiset käsityöpuuhat – saven muotoilu ja uunissa polttaminen, akryyliväreillä taiteileminen, rohdoskasvien sidonta ja kuivattaminen uunin kupeessa sekä luonnonkosmetiikan valmistaminen. Yhdessä tekeminen on kivaa ja tarjoaa sielulle niin paljon! Nyt meillä on vieläkin enemmän syytä ja intoa puuhata kodin noitakeittiössä”, voittoidean keksijä Helena-Reet Ennet kertoi.

”Oma näyttely 2020” -kilpailuun esitettiin 13 ideaa. Peukkujen pitäjiä riitti näille kaikille, mutta voittajan etumatka muihin nähden oli selvä. ”Nykyisenä kiireisenä aikana on kiehtovaa, että näyttelyidea haluaa tuoda esiin perheen yhteiset puuhat. Osallistumissalin tarkoituskin on näyttää arkielämää ja innostunutta ja aitoa omaa luovaa toimintaa”, sanoi Viron kansallismuseon näyttelyiden johtaja Kristjan Raba, ja lisäsi, että näyttelyissä käydään yhä enemmän juuri perheen kanssa.

Viron kansallismuseon osallistumissali on tarkoitettu näyttelyille, joiden takana ovat ihmiset, jota eivät jokapäiväisesti toimi museotyön tai näyttelyiden järjestämisen parissa, mutta joilla on kiinnostuksen kohde, jokin tärkeä teema tai idea, jota haluavat esitellä muillekin. Näyttelyideakilpailun Viron kansallismuseo järjesti nyt jo kuudentena vuotena.

Lähde: NordenBladet.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory