Asiantuntijat pohtivat, levittääkö TÄMÄ VAHINGOLLINEN tottumus koronavirusta

Asiantuntijat pohtivat, levittääkö TÄMÄ VAHINGOLLINEN tottumus koronavirusta

NordenBladet – Tutkijat olettavat nykyisten tietojen perusteella, että koronavirus leviää suun- ja nenän eritteiden avulla, kun ollaan lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Näitä eritteitä ovat sylki ja yskiessä, aivastaessa tai laulaessa suusta erittyvät pisarat. Entä voiko passiivisella tupakoinnilla saada koronaviruksen?

Lyhyt vastaus on: se on mahdollista. Vaikkakaan passiiviseen tupakointiin liittyvää koronaviruksen leviämistä ei ole vielä tutkittu, samanlaisia edellä mainittuja pieniä pisaroita leviää myös tavallisessa tupakoinnissa ja sähkösavukkeiden käytössä. Lisäksi on mahdollista, että pienemmät pisarat pysyvät ilmassa aerosolina, sanoo Kalifornian St. Juden lääkintäkeskuksen keuhkolääkäri Julie Lyou verkkojulkaisulle Health.

Se tarkoittaa, että passiivisen tupakoinnin kautta tartunnan saaminen on mahdollista. ”Voi vakavasti olettaa, että hengitysteiden pisaroista koostuva savupilvi voi aiheuttaa Covid-19 -tartunnan”, sanoi rintakehäkirurgi Osita Onugha. Uloshengityksen ja savun uloshengityksen ero on myös se, että yhtä niistä voi tehdä maskin läpi, toista ei.

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee

 

 


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory