Poliisi on tietoinen huomiselle suunnitellusta mopomiitistä

NordenBladet —

07.08.2020 klo 13.39Oulu
Poliisin saaman tiedon mukaan Oulussa on suunnitteilla mopomiitti eli mopojen kokoontumisajo huomenna lauantaina. Poliisi toivoo, että mopoilevat nuoret ja heidän vanhempansa ovat tietoisia siitä, millaisia riskejä ja vahinkoja edellisissä mopomiiteissä on ollut ja sattunut. Mopoilla onnettomuuksia ja vaaratilanteita on tapahtunut isossa joukossa rinnakkain ajosta, mopoilla keulimisesta ja muista yleisellä paikoilla tehdyistä tempuista, joissa muuta liikennettä on estetty.
– Yleisellä tiellä voimassa olevat liikennesäännöt on tehty jokaisen tiellä liikkujan turvaksi. On “siistiä” osata ja esittää akrobaattitaitoja, mutta niiden esittely kuuluu suljetuille alueille, joissa niitä voidaan turvallisesti tehdä, kommentoi ylikomisario Jyrki Kivirinta Oulun poliisista.
Mopoilu kuuluu liikenteeseen. Se on monelle nuorelle tärkeä kulkuväline kuljettaessa opiskelupaikkaan ja harrastuksiin. Mopojen virittämisten ja rakenteen muuttamisen myötä riskeerataan tulevaa ajo-oikeutta ja nopeuksien kasvamisen myötä riski onnettomuuksiin kasvaa.
– Uskon, että jokaisen mopoilevan nuoren vanhempi toivoo, että heidän liikenteessä oleva lapsensa palaa kotiin ehjänä. Pidetään mopot “vakioina” ja kortit taskussa toivoo Kivirinta.
Poliisi seuraa mopomiitin kehittymistä ja tulee puutumaan siinä esiintyviin laittomuuksiin.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory