Mainos:4 VALLANKUMOUKSELLISTA havaintoa rakkaudesta tai sen puuttumisesta

4 VALLANKUMOUKSELLISTA havaintoa rakkaudesta tai sen puuttumisesta

NordenBladet – ‚ÄĚViime ajan tieteen havaintoja analysoitaessa voi sanoa jopa, ett√§ rakkaus on ainoa l√§√§ke, joka parantaa. Sen, ett√§ ilman rakkautta el√§m√§ ei ole mahdollista ja rakkauden puute on kaikkien sairauksien ja ongelmien aiheuttaja, voivat tutkijat vahvistaa aivan varmasti‚ÄĚ, kirjoittaa Ellen T√Ķemeel Holistilisen terapiaan instituutin kotisivulla.

Rakkauden parantavasta voimasta tiesiv√§t jo kaikki alkuper√§iskansat. Siit√§ kertovat legendat, myytit ja sadut, joissa aina piilee jokin viisauden siemen. Vahvin hoitovoima katsotaan olevan ehdottomasti itserakkaudella ‚Äď se on rakkauden puhtain muoto. My√∂s muinaisilta ajoilta per√§isin oleva kansanviisaus kertoo rakkauden parantavasta voimasta. ҆amaanien ja noitien hoitovoiman voi luonnollisten l√§√§keaineiden k√§yt√∂n lis√§ksi suurelta osin lukea horjumattoman uskon ja sairaaseen suunnatun rakastavan huomion tiliin. Nykyisin sit√§ kutsutaan lumevaikutukseksi ‚Äď ihmisen usko hoitomenetelm√§√§n ja siihen, ett√§ h√§n parantuu, onkin juuri se, joka h√§net parantaa. Oletetaan, ett√§ l√§hes kolmannes parantumisista tapahtuu lumevaikutuksen ansiosta.

Nykyajan tiedemiehet ovat tarkkailleet rakkautta ja tutkineet sitä sekä fyysisellä että henkisellä tasolla. Merkittäviä havaintoja rakkauden tilasta on tehty erittäin monilla tieteen aloilla. Rakkauden olemusta ja vaikutusta ovat tutkineet fyysikot, kemistit, biologit, psykologit, psykiatrit, neurologit ja kardiologit.

Viime ajan vallankumoukselliset havainnot:
1. Rakkaus on immuunij√§rjestelm√§n tehokkain stimuloija. Parantumisen kannalta rakkauden olemassaolo on sek√§ sairaan sis√§ll√§ ett√§ ymp√§rill√§ √§√§rett√∂m√§n t√§rke√§√§. Rakastavassa ilmapiiriss√§ kehossa k√§ynnistyy biokemiallisia prosesseja, jotka stimuloivat parantumista. My√∂nteisesti asennoituneen ihmisen parantumisn√§kym√§t ovat aivan toisenlaiset kuin toivottoman potilaan. Yhteys psyykkisten h√§iri√∂iden ja fyysisten sairauksien v√§lill√§ on tieteellisesti todistettu ‚Äď esimerkiksi masentuneilla henkil√∂ill√§ esiintyy usein syd√§men- ja verisuoniston sairauksia. Perinteisten hoitomenetelmien ohella on tutkittu rakkauden hoitovaikutusta ja sovellettu tietoa my√∂s sy√∂mish√§iri√∂isten potilaiden hoidossa.

2. Fyysisen läheisyyden ja kosketusten puuttuminen vaikuttaa hermojärjestelmään hävittävästi. Tieteellisistä tutkimuksista on selvinnyt, että niiden lasten selkäydin surkastuu, jotka eivät koe riittävästi fyysistä läheisyyttä. Ympäristössä, jossa on liian vähän rakkautta, ihmisen kyky olla herkkä itseään ja muita kohtaan vähenee ja muutenkaan mitään tunteita ei tunneta. Yleinen oire ovat henkiset häiriöt, jotka voivat huipentua kroonisiksi fyysisiksi ja henkisiksi sairaustiloiksi. Vakavimmissa tapauksissa seurauksena on psykoosi tai kuolema.

Ne kulttuurit, joissa lapsia silitetään, ovat rauhanomaisempia. Lapsi, jota silitetään, kokee hyväksyntää sekä fyysisellä että henkisellä tasolla. Myönteinen tunnustus innostaa lasta yhä uusiin havaintoihin ja hänen synnynnäiset voimavaransa saa tulla esiin. Lapsesta kasvaa rohkeampi, älykkäämpi ja empaattisempi ihminen kuin siitä lapsesta, jonka elämässä myönteistä ja tunnustavaa fyysistä kontaktia ei ole.

3. Meid√§n el√§m√§√§mme 95‚Äď99-prosenttisesti ohjaavalle alitajunnalle rakkaus, ruoka ja tiedot ovat l√§hes erottamattomat. Se johtuu siit√§, ett√§ alitajunnan peruskuvioiden muotoutumisen aikana siki√∂- ja vauvai√§ss√§ n√§m√§ kaikki kolme pohjautuvat samaan l√§hteeseen ‚Äď √§itiin. Se auttaa selvitt√§m√§√§n hyvin monia ihmisi√§ vaivaavia tiloja ja oireita. Rakkauden v√§hyydest√§ k√§rsiv√§ ihminen voi tulkita sen vaikkapa n√§l√§n tunteeksi. Seurauksena on ns. emotionaalinen sy√∂minen, jossa ruoalla pyrit√§√§n tuloksetta korvaamaan tunteellista tyhji√∂t√§ ihmisen sis√§ll√§. Liikasy√∂misen tapaan tapahtuu my√∂s liiallista tiedon kulutusta. Ihminen tuntee jatkuvaa tiedon n√§lk√§√§ ja k√§ytt√§√§ sit√§ lievitt√§√§kseen mediaa ahmimalla sis√§√§ns√§ kaikkea sit√§ mit√§ televisio, lehdist√∂ ja internet tarjoavat. P√§iv√§n p√§√§ttyess√§ h√§n on kuitenkin turta, uupunut ja kokee sis√§ist√§ tyhjyytt√§. Molemmissa tapauksissa n√§l√§n tunteen lopullinen sammuttaminen vaatii enemm√§n rakkauden tuomista ihmisen el√§m√§√§n.

4. Rakkauden määrä on suorassa yhteydessä ihmisen päivittäisiin ajatuksiin, tunteisiin, käyttäytymiseen ja valintoihin. Tähän määrään jokainen ihminen voi tietoisuudellaan vaikuttaa. Se ei vaadi ponnistusta, vaan tahtoa ja keskittymistä. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää tiedostaa se, että etsitty rakkauden lähde on aina etsijän itsensä sisällä, ei missään ulkopuolella. Meissä on kyky luoda rakkautta täynnä oleva ympäristö tarjoamalla rakkautta sekä muille että itselle. Sekä rakkauden antaminen että saaminen lisäävät rakkauden määrää ihmisen elämässä.

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
lapsetrakkaus

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory