4 VALLANKUMOUKSELLISTA havaintoa rakkaudesta tai sen puuttumisesta

4 VALLANKUMOUKSELLISTA havaintoa rakkaudesta tai sen puuttumisesta

NordenBladet – ”Viime ajan tieteen havaintoja analysoitaessa voi sanoa jopa, että rakkaus on ainoa lääke, joka parantaa. Sen, että ilman rakkautta elämä ei ole mahdollista ja rakkauden puute on kaikkien sairauksien ja ongelmien aiheuttaja, voivat tutkijat vahvistaa aivan varmasti”, kirjoittaa Ellen Tõemeel Holistilisen terapiaan instituutin kotisivulla.

Rakkauden parantavasta voimasta tiesivät jo kaikki alkuperäiskansat. Siitä kertovat legendat, myytit ja sadut, joissa aina piilee jokin viisauden siemen. Vahvin hoitovoima katsotaan olevan ehdottomasti itserakkaudella – se on rakkauden puhtain muoto. Myös muinaisilta ajoilta peräisin oleva kansanviisaus kertoo rakkauden parantavasta voimasta. Šamaanien ja noitien hoitovoiman voi luonnollisten lääkeaineiden käytön lisäksi suurelta osin lukea horjumattoman uskon ja sairaaseen suunnatun rakastavan huomion tiliin. Nykyisin sitä kutsutaan lumevaikutukseksi – ihmisen usko hoitomenetelmään ja siihen, että hän parantuu, onkin juuri se, joka hänet parantaa. Oletetaan, että lähes kolmannes parantumisista tapahtuu lumevaikutuksen ansiosta.

Nykyajan tiedemiehet ovat tarkkailleet rakkautta ja tutkineet sitä sekä fyysisellä että henkisellä tasolla. Merkittäviä havaintoja rakkauden tilasta on tehty erittäin monilla tieteen aloilla. Rakkauden olemusta ja vaikutusta ovat tutkineet fyysikot, kemistit, biologit, psykologit, psykiatrit, neurologit ja kardiologit.

Viime ajan vallankumoukselliset havainnot:
1. Rakkaus on immuunijärjestelmän tehokkain stimuloija. Parantumisen kannalta rakkauden olemassaolo on sekä sairaan sisällä että ympärillä äärettömän tärkeää. Rakastavassa ilmapiirissä kehossa käynnistyy biokemiallisia prosesseja, jotka stimuloivat parantumista. Myönteisesti asennoituneen ihmisen parantumisnäkymät ovat aivan toisenlaiset kuin toivottoman potilaan. Yhteys psyykkisten häiriöiden ja fyysisten sairauksien välillä on tieteellisesti todistettu – esimerkiksi masentuneilla henkilöillä esiintyy usein sydämen- ja verisuoniston sairauksia. Perinteisten hoitomenetelmien ohella on tutkittu rakkauden hoitovaikutusta ja sovellettu tietoa myös syömishäiriöisten potilaiden hoidossa.

2. Fyysisen läheisyyden ja kosketusten puuttuminen vaikuttaa hermojärjestelmään hävittävästi. Tieteellisistä tutkimuksista on selvinnyt, että niiden lasten selkäydin surkastuu, jotka eivät koe riittävästi fyysistä läheisyyttä. Ympäristössä, jossa on liian vähän rakkautta, ihmisen kyky olla herkkä itseään ja muita kohtaan vähenee ja muutenkaan mitään tunteita ei tunneta. Yleinen oire ovat henkiset häiriöt, jotka voivat huipentua kroonisiksi fyysisiksi ja henkisiksi sairaustiloiksi. Vakavimmissa tapauksissa seurauksena on psykoosi tai kuolema.

Ne kulttuurit, joissa lapsia silitetään, ovat rauhanomaisempia. Lapsi, jota silitetään, kokee hyväksyntää sekä fyysisellä että henkisellä tasolla. Myönteinen tunnustus innostaa lasta yhä uusiin havaintoihin ja hänen synnynnäiset voimavaransa saa tulla esiin. Lapsesta kasvaa rohkeampi, älykkäämpi ja empaattisempi ihminen kuin siitä lapsesta, jonka elämässä myönteistä ja tunnustavaa fyysistä kontaktia ei ole.

3. Meidän elämäämme 95–99-prosenttisesti ohjaavalle alitajunnalle rakkaus, ruoka ja tiedot ovat lähes erottamattomat. Se johtuu siitä, että alitajunnan peruskuvioiden muotoutumisen aikana sikiö- ja vauvaiässä nämä kaikki kolme pohjautuvat samaan lähteeseen – äitiin. Se auttaa selvittämään hyvin monia ihmisiä vaivaavia tiloja ja oireita. Rakkauden vähyydestä kärsivä ihminen voi tulkita sen vaikkapa nälän tunteeksi. Seurauksena on ns. emotionaalinen syöminen, jossa ruoalla pyritään tuloksetta korvaamaan tunteellista tyhjiötä ihmisen sisällä. Liikasyömisen tapaan tapahtuu myös liiallista tiedon kulutusta. Ihminen tuntee jatkuvaa tiedon nälkää ja käyttää sitä lievittääkseen mediaa ahmimalla sisäänsä kaikkea sitä mitä televisio, lehdistö ja internet tarjoavat. Päivän päättyessä hän on kuitenkin turta, uupunut ja kokee sisäistä tyhjyyttä. Molemmissa tapauksissa nälän tunteen lopullinen sammuttaminen vaatii enemmän rakkauden tuomista ihmisen elämään.

4. Rakkauden määrä on suorassa yhteydessä ihmisen päivittäisiin ajatuksiin, tunteisiin, käyttäytymiseen ja valintoihin. Tähän määrään jokainen ihminen voi tietoisuudellaan vaikuttaa. Se ei vaadi ponnistusta, vaan tahtoa ja keskittymistä. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää tiedostaa se, että etsitty rakkauden lähde on aina etsijän itsensä sisällä, ei missään ulkopuolella. Meissä on kyky luoda rakkautta täynnä oleva ympäristö tarjoamalla rakkautta sekä muille että itselle. Sekä rakkauden antaminen että saaminen lisäävät rakkauden määrää ihmisen elämässä.

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
lapsetrakkaus

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory