Huomattava ylinopeus tietyömaan kohdalla nelostiellä

NordenBladet —

03.08.2020 klo 05.53Pohjanmaa
Sunnuntaina aamulla kello 09.30 aikaan Kainuuntiellä poliisi tapasi Oululaisen 45-vuotiaan miehen autoilemasta. Partio tunnisti miehen ja tiesi,ettei hänellä ollut ajo-oikeutta. Puhutettaessa mies vaikutti päihtyneeltä. Alkometri näytti nollaa, mutta huumepikatesti osoitti positiivista amfetamiinille ja kannabikselle.
Kävi ilmi, että mies oli käyttänyt myös lääkkeitä huumaantumistarkoituksessa. Miehellä ei ollut voimassa olevaa reseptiä kyseisille lääkkeille.
Miestä käytettiin verikokeessa alustavan tuloksen vahvistamiseksi. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja lääkerikoksesta.
Sunnuntaina aamupäivällä kello 10 aikaan poliisipartio pysäytti Joutsentiellä tarkastusta varten moottoripyörän jota kuljetti hieman yli 30-vuotias Oululaismies. Puhalluskokeessa mies puhalsi lukeman 0.31 mg/l, joka vastaa promillelukemaa 0.61 promillea. Tarkkusalkometristä saatiin lopullinen vahvistus verenalkolimäärlle, joka oli 0.28 mg/l, eli promilleissa 0.56 promillea.
Mies määrättiin ajokieltoon. Hänelle annettiin sakkovaatimus rattijuopumuksesta, yhteensä 50 päiväsakkoa.
Pohjois-Suomesta kotoisin oleva nuorehkö mies menetti sunnuntaina iltapäivällä klo 17 aikaan ajokorttinsa Nelostiellä Iissä lähellä Oulun rajaa. Hän ajoi henkilöautolla tietyömaan kohdalla 50 km/h rajoitusalueella tutkan mukaan 106 km/h, eli ylitystä oli 56 kilometriä tunnissa.
Ajo-olosuhteet olivat hyvät, mutta paikalla oli runsaasti muutakin liikennettä. Partio kirjasi rikosilmoituksen törkeätä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Ajokortti otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin ajokieltoon.
Poliisi haluaa kiinnittää huomiota siihen, että tietyömaa-alueella on päiväsaikaan työntekijöitä liikkeellä työmaa-alueella. Tällaisessa paikassa tapahtuva ylinopeuden ajaminen on omiaan aiheuttamaan vaaraa heille.
Oulun poliisilaitos
Johtokeskus

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory