Rattijuoppo ajeli varastetulla autolla Hämeenlinnassa

NordenBladet — Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti suhteellisen rauhallinen vuorokausi. Tehtäviä oli hieman yli 200, joista yövuorossa hoidettiin 77. Kymmenkunta henkilöä kävi selvittämässä päänsä putkassa kuluneen vuorokauden aikana.
HÄMEENLINNA. Hätäkeskus ilmoitti torstain vastaisena yönä kello 00.39 henkilöauton ulosajosta Karhunlukontiellä. Ilmoituksen mukaan auton luota oli poistunut mies. Partio tavoitti annettuihin tuntomerkkeihin sopivan keski-ikäisen miehen kävelemässä Poppelikujalla. Hänellä oli hallussaan autoon sopiva avain.
Mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Lisäksi selvisi, että miehen kuljettama auto oli anastettu.
Poliisi tutkii asiaa törkeänä rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.
HÄMEENLINNA. Partio tapasi puolenyön jälkeen 45-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena Hämeenlinnan keskustassa. Hänet käytettiin poliisilaitoksella tarkkuusalkometrikokeessa, jonka tulos oli 0.70 mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
RIIHIMÄKI. Partiota vastaan ajoi henkilöauto puolenyön aikoihin ylinopeutta Kantatiellä 54 Sammaliston kohdilla. Autolle mitattiin tutkalla nopeudeksi 130 km/h nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Autoa kuljettanut 32-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0.74 mg/l.
Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
LAHTI. Nelikymppinen mies yritti anastaa 1,25 euron arvoisen juustopaketin keskiviikkoiltana Kauppakadun liikekeskuksessa. Järjestyksenvalvojan mennessä ottamaan kiinni miestä oli tämä potkaissut häntä kylkeen. Mies otettiin kiinni epäiltynä ryöstön yritykseen.
LAHTI. Partio sai keskiviikkona hätäkeskukselta tehtävän Kariston kauppakeskukseen. Ilmoituksen mukaan mies oli ottanut liikkeessä tuotteita yli 600 euron arvosta ja yritti piilottaa niitä reppuunsa. Järjestyksenvalvojan ottaessa kiinni kolmikymppistä miestä kiinni oli hän alkanut vastustaa kiinniottoa rimpuilemalla vastaan. Hänellä oli mukana myös linkkuveitsi.
Asiasta kirjattiin rikosilmoitus varkaudesta ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Mies otettiin kiinni kyseisiin rikoksiin epäiltynä.
LAHTI. Nelikymppisen naisen epäillään syyllistyneen näpistykseen keskiviikkona iltapäivällä Aleksanterinkadun kauppakeskuksessa. Hän oli kätkenyt laukkuunsa ja housuihinsa hajuvesiä 118,90 euron arvosta. Naisella on aikaisempia anastusrikoksia 14 kappaletta ennen kyseistä anastusta.
HEINOLA. Partio oli suorittamassa liikennevalvontaa keskiviikkona iltapäivällä Tommolassa, kun se mittasi henkilöautolle nopeudeksi 109 km/h nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h. Autoa kuljettaneella 25-vuotiaalla miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta eikä sitä hänellä ole koskaan ollutkaan. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory