Pahoinpitely ja kuolemantuottamus 4.–5.7.2020 ravintola Kaivohuoneen edustalla Helsingissä – poliisi pyytää havaintoja ja henkilöiden tunnistusta

NordenBladet —

28.07.2020 klo 12.31Helsinki
Helsingin poliisi tutkii lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 4.–5.7.2020 Kaivopuistossa ravintola Kaivohuoneen edustalla tapahtunutta pahoinpitelyä ja kuolemantuottamusta. Poliisi ei ole tavoittanut rikoksesta epäiltyjä, eikä heidän henkilöllisyytensä ole poliisin tiedossa. Poliisi pyytää sekä havaintoja tapahtumista että kuvissa olevien henkilöiden tunnistusta.
– Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella rikoksesta on syytä epäillä useaa henkilöä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön osuus tapahtumiin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta.
Tapahtumat saivat alkunsa Kaivohuoneella kello 01.00 annetun valomerkin jälkeen. Ravintolassa iltaa viettämässä ollut nuorten miesten seurue oli poistumassa muiden asiakkaiden mukana ravintolasta, kun narinkkatilassa entuudestaan tuntematon mies löi yhtä heistä ilman syytä. Lyöjä oli osa ulkomaalaistaustaista seuruetta.
Nahistelu seurueiden välillä jatkui ravintolan ulkopuolella. Valvontakameratallenteiden ja asianomistajien kertomusten mukaan ulkomaalaistaustainen seurue haastoi edelleen riitaa. Toinen seurue oli passiivinen ja hajaantui, mutta hetkeä myöhemmin seurueen jäsenet huomasivat, että ulkomaalaistaustaiset miehet löivät ja potkivat yhtä heidän seurassaan ollutta miestä noin 50 metrin päässä ravintolan ulko-ovesta, vasemmalla puolella. He yrittivät mennä väliin, mutta miehet estivät heidän väliinmenon ja pahoinpitelivät väliin yrittäneitä. Lisäksi ainakin yhtä miestä oli pahoinpidelty ennen kuin hän yritti mennä väliin edellä mainittuun pahoinpitelyyn.
– Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, koska yksi pahoinpitelyn uhreista menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumia seuraavana yönä eli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 6.–7. heinäkuuta. Uhrit ja tekijät eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, Larkio jatkaa.
Havainnot tapahtumista ja valvontakamerakuvissa olevien henkilöiden tunnistukset voi lähettää sähköpostitse vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi tai Whatsapp-sovelluksen kautta numeroon 050 562 7405.
Lisätietoa valokuvista:

Kuvissa esiintyy yhteensä neljä nuorta miestä, jotka olivat ulkomaalaistaustaisessa seurueessa, jota epäillään rikoksista.
Kuvissa numero 1 ja 2 esiintyy sama mustapaitainen henkilö. Henkilön mustassa paidassa on valkoiset silmät.
Kuvassa 2 esiintyy myös toinen, valkopaitainen henkilö, jonka tunnistusta poliisi myös kaipaa.
Kuvassa 3 ja 4 on sama henkilö, jolla on ns. durak-huivi eli huivi, joka voidaan sitoa kireäksi pään ympärille.

Kaivohuone_Kuva 1png, 117,1 kB
Kaivohuone_Kuva 2png, 372,5 kB
Kaivohuone_Kuva 3png, 198,3 kB
Kaivohuone_Kuva 4png, 138,7 kB
Kaivohuone_Kuva 5png, 233,6 kB
Kaivohuone_Kuva 6png, 176,7 kB

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory