Polkupyörävarkauksia Lappeenrannassa

NordenBladet — Polkupyörävarkauksia Lappeenrannassa
Eri puolilta Lappeenrantaa on anastettu 1.-23.7.2020 välisenä aikana yli 50 polkupyörää, Imatralta viisi.
Tapahtumapaikkoina on usein liikekeskusten edustat, mutta pyöriä on anastettu myös yksityisiltä pihoilta ja kerrostalojen pyörävarastoista. Arvokkaimmat anastetut pyörät ovat arvoltaan noin 4000 euroa, halvimmillaan muutaman satasen. Käyräsarviset, kapearenkaiset vaihdepyörät eivät varkaille juurikaan kelpaa.
Poliisilla on aktiivisessa tutkinnassa, mm. valvontakameroiden tallenteita tutkitaan, lukuisia pyörävarkauksia. Anastettujen pyörien lukumäärä viittaa ammattimaiseen toimintaan, pyörät joko myydään melko nopeasti edelleen tai suoritetaan ”vaihdantataloutta.”
Poliisin saadessa rikokseen syyllistyneen selville, anastettu polkupyörä on jo usein vaihtanut omistajaa, joka valitettavan usein jää tuntemattomaksi. Anastetuista polkupyöristä koostuu huomattava omaisuusvahinko, joka jää usein vakuutusyhtiöiden maksettavaksi.
Huolehtimalla pyörän asianmukaisesta lukituksesta ja säilytyksestä, sekä ottamalla talteen pyörän tunnistetiedot, voidaan vähentää rikoksen kohteeksi joutumisen riskiä.
Pidä pyörä aina lukittuna
Pyörä kannattaa pitää aina lukittuna sekä ulkona että pyörävarastossa. Järkevintä on käyttää pyörän omaa lukkoa sekä kunnollista irrallista lukkoa, jolla pyörä lukitaan rungostaan telineeseen tai pylvääseen.
Ota talteen pyöräsi runkonumero
Varkauden varalta kannattaa ottaa itselleen ylös pyörän tunnistetiedot: rungon numero tai muu erityistuntomerkki, merkki, malli ja väri sekä talteen vielä kuva pyörästä. Runkonumero löytyy yleensä pyörän keskiön alta ja helpoiten numeron näkee, kun pyörän kääntää ylösalaisin.
Yksilöivät tiedot helpottavat tarkan rikosilmoituksen tekoa, mutta myös samalla oikean omistajan löytämistä. Pyörän tunnistetiedoilla, esimerkiksi rungon numerolla, polkupyörä saadaan etsintäkuulutetuksi ja anastetun pyörän löytyessä on oikean omistajan löytäminen helpompaa.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory