Mainos:

Hämeen poliisilla kiireinen vuorokausi.

NordenBladet — Hämeen poliisin yö oli huomattavasti edellisyötä kiireisempi. Kun keskiviikon ja torstain välisenä yönä tehtäviä oli 89 kappaletta, niin torstain ja perjantain välisenä yönä tehtävämäärä oli 196.
LAHTI
Torstaina aamulla puoli kymmenen aikaan poliisipartio päätti pysäyttää auton Kauppakadulla. Auto ei pysähtynyt, vaan jatkoi matkaansa kevyen liikenteen väyliä pitkin Lahdenkadulle ja sieltä takaisin Kauppakadulle. Jalankulkijat joutuivat väistelemään autoa. Nopeutta autolla oli 30-50km/h. Auto pysähtyi Seponkadulla, missä kuljettajan paikalla ollut 20-vuotias mies siirtyi autossa takapenkille. Miehelle tehtiin huumepikatesti, joka näytti positiivista. Mies otettiin kiinni ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Miehellä oli myös useita voimassa olevia etsintäkuulutuksia.
ORIMATTILA
Pronssintien ja Takojantien risteyksessä tapahtui moottoripyörän ja auton välinen liikenneonnettomuus puoli kahdeksan aikaan illalla. Moottoripyörä oli ajanut Pronssitietä pohjoisen suuntaan kovaa vauhtia. Samaan aikaan moottoripyörän kulkusuunnassa oikealta Takojantieltä tuli traktori. Pronssitien ja Takojantien risteyksessä ajoneuvot törmäsivät ja moottoripyörä osui traktorin vasempaan etukulmaan. Tapahtumapaikalla on 50km/h nopeusrajoitus ja kyseinen risteys on tasa-arvoinen. Moottoripyörän alle 20-vuotias kuljettaja loukkaantui ja hänet vietiin sairaalaan. Moottoripyörän kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja traktorin kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
HEINOLA
55-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen 5-tiellä Lusin varalaskeutumispaikalla. Poliisipartio mittasi miehen kuljettamalle autolle nopeudeksi 151km/h nopeusrajoituksen ollessa 100km/h. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Paasossa Aitjärventien ja Paasontien risteyksessä tapahtui liikenneonnettomuus kahden aikaan iltapäivällä. Toinen ajoneuvo oli tullut lännestä idän suuntaan Paasontietä ja toinen pohjoisesta etelän suuntaan Artjärventietä. Paasontien sunnasta ajaessa on väistämisvelvollisuus osoitettu kärkikolmiolla. Molempien autojen kuljettajat loukkaantuivat ja heidät vietiin sairaalaan. Paasontietä ajanutta n.35-vuotiasta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Viisikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta 4-tiellä Vierumäellä. Poliisipartio pysäytti juhannuksen liikenteenvalvonnan yhteydessä auton ja asuntovaunun yhdistelmän, jonka kuljettaja puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,55mg/l. Miehellä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta. Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.
Kolmekymppistä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Vääksyntiellä kahden aikaan yöllä. Mies oli törmännyt autollaan valaisintolppaan ja tolppa oli kaatunut tielle. Valaisintolppaan törmäsi toinen auto, johon tuli pieniä vaurioita. Tolpan kaatanut auto oli poistunut paikalta Jauhokalliontielle, mistä poliisi löysi auton. Kuljettaja istui edelleen autossa, joka oli vaurioitunut keulastaan. Mies ei suostunut puhaltamaan poliisin alkometriin, mutta hän oli silminnähden päihtynyt, joten häneltä otettiin verikoe ja hänet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.
FORSSA
Yhdeksän aikaan illalla poliisipartio kirjasi rikosilmoituksen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 10-tiellä mitattuaan nelikymppisen miehen kuljettamalle autolle nopeudeksi 146km/h nopeusrajoituksen ollessa 80km/H. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory