Mainos:

Poliisi pyytää havaintotietoja Kiuruvedellä tapahtuneeseen moottoripyöräonnettomuuteen

NordenBladet —

18.06.2020 klo 11.30Itä-Suomi
Poliisi pyytää havaintotietoja sunnuntaina 14.6.2020 iltapäivällä Kiuruvedellä Ahonpääntien ja Museokadun risteysalueella tapahtuneesta moottoripyörän ja harmaan farmarimallisen henkilöauton kolarista. Kolarin jälkeen autoa kuljettanut henkilö poistui paikalta jäämättä selvittelemään kolaria. Poliisi pyytää asiasta havaintotietoja ja pyytää kolarissa osallisena olleen auton kuljettajaa ilmoittautumaan poliisille.
Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa soittamalla poliisin vihjenumeroon 029 541 5232 tai lähettämällä tiedot sähköpostin kautta osoitteeseen: vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi
Verkkopankkitunnuksia yritetty saada puhelimitse:
Pankkitoimihenkilönä puhelimessa esiintynyt soittaja yritti saada naishenkilöltä verkkopankkitunnukset käyttöönsä. Lauantaina 13.6.2020 soitettiin Lapinlahdella olleelle naishenkilölle. Soittaja oli ilmeisesti valinnut kohteensa puhelinliittymän haltijan vanhahtavan etunimen perusteella. Keskuspankin toimihenkilönä esiintynyt soittaja oli pankkitunnuksia pyytäessään painostaen vaatinut verkkopankkitunnukset käyttöönsä ilmoittaen, että asianomistajan pankkitili oli hakkeroitu, ja että tunnuksia tarvitaan yhdessä poliisin kanssa tehtävää palomuurin asentamista varten. Asianomistaja ei ollut luovuttanut pankkitunnuksiaan soittajalle.
Poliisi korostaa edelleen, etteivät pankin edustajat, poliisi tai muut viranomaiset koskaan kysy puhelimitse tai muutoinkaan asiakkaan verkkopankin tai maksukortin tunnuksia.Poliisi pyytää ilmoittamaan huijausrikoksesta heti hätänumeroon 112.
Rahajäljitelmiä on käytetty maksuvälineenä:
Poliisi pyytää olemaan tarkkana vastaanotettaessa käteistä rahaa, koska rahajäljitelmiä on edelleen käytetty maksuvälineenä pienissä ostoksissa. Rahajäljitelmät voi tunnistaa setelitulosteeseen painetusta tekstistä copy, prob copy, movie money tai vastaava teksti. Rahajäljitelmistä puuttuvat aidoissa euromääräisissä seteleissä olevat turvatekijät.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory