Mainos:

Oululaisen miehen petossarja syyteharkintaan

NordenBladet — Oulun poliisilla on ollut menneen kevään aikana esitutkinnassa petossarja, missä oululaisen miehen epäillään syyllistyneen useisiin petosrikoksiin. Kokonaisuuteen osanaan liittyy myös Oulun Kärpät Oy:n Oulun poliisille jättämä tutkintapyyntö seuran nimissä tehdyistä huijausyrityksistä, jotka liittyvät seuran nimissä tehtyyn mainosmyyntiin.
Esitutkinnassa on selvinnyt, että mm. Oulun Kärppien nimissä ja seuran myyjänä esiintyen, on lähetty lukuisille yrityksille sopimuksia Oulun Kärpät Oy:n mainospaikoista. Tarkoituksena on ollut valita sellaisia yrityksiä, joiden kanssa Oulun Kärpät Oy:llä ei juuri sillä hetkellä ole ollut yhteistyötä. Lisäksi epäilty on ollut järjestämässä Ouluun kansainvälistä jalkapalloturnausta, mikä itsessään ei koskaan toteutunut. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että turnausta varten oli kuitenkin ehditty solmia yhteystyösopimuksia, joista saatuja varoja ei palautettu, vaan käytettiin muihin tarkoituksiin. Asiakokonaisuuteen liittyen sama henkilö on tarjonnut myös korvausta vastaan urheiluvalmennuksia ja personal trainer -valmennuksia. Valmennuksia ei koskaan kuitenkaan toteutettu. Lisäksi epäilty vuokrasi asunnon toisen henkilön henkilötietoja käyttäen.
Asiakokonaisuudessa rikoksista epäiltynä on ollut kiinniotettuna ja pidätettynä oululainen mies, joka on esitutkinnassa yhtä epäiltyä tekoa lukuun ottamatta myöntänyt syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin. Motiiviksi mies on kertonut henkilökohtaisen huonon taloudellisen tilanteensa. Miestä epäillään yhteensä kahdesta törkeän petoksen yrityksestä, kahdestatoista petoksesta, kahdesta petoksen yrityksestä, viidestä lievästä petoksesta ja identiteettivarkaudesta. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosien 2018-2020 aikana. Jalkapalloturnauksen osalta on esitutkinnassa kuultu rikoksesta epäiltynä myös toista henkilöä.
Kokonaisuus on siirtymässä syyteharkintaan lähiviikkojen aikana.
Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory