Mainos:

Vappuaattona Joensuussa Siihtalassa kauppaliikkeeseen kohdistuneen ryöstön esitutkinta on valmistunut

NordenBladet —

16.06.2020 klo 14.18Itä-Suomi
Poliisi on saanut valmiiksi 30.4.2020 Joensuussa Siihtalassa sijaitsevaan elintarvikekauppaan kohdistuneen ryöstön esitutkinnan. Poliisi sai 30.4.2020 klo 21.19 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Siilaisilla oleva elintarvikekauppa on ryöstetty ja ryöstäjä on poistunut paikalta.
Tapahtumapaikalta sekä silminnäkijöiltä saatujen tietojen avulla poliisi pääsi varsin pian epäiltyjen jäljille. Ensimmäinen kiinniotto tehtiin 1.5.2020 iltapäivällä, jolloin alle 25-vuotias joensuulainen mies otettiin kiinni. Toinen kiinniotto tehtiin 2.5.2020 illalla, kun yli 30-vuotias kontiolahtelainen mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi yli 30-vuotiaan miehen kontiolahtelaismiehen todennäköisin syin epäiltynä ryöstöstä ja huumausainerikoksesta 5.5.2020. Mies on edelleen vangittuna.
Esitutkinnassa on selvinnyt, että alle 25-vuotias mies suoritti ryöstön sisällä kauppaliikkeessä. Mies on ryöstön toteutuksen aikana lyönyt kaupassa ollut myyjää nyrkillä. Yli 30-vuotias mies odotti tekijäkumppaniaan kauppaliikkeen lähistöllä ja he pakenivat yhdessä paikalta henkilöautolla. Miehet saivat ryöstössä käteistä rahaa yli 1000 euron arvosta. Ryöstössä saadut rahat ovat jääneet kateisiin.
Esitutkinnassa paljastui yli 30-vuotiaalle miehelle myös huumausainerikos sekä kätkemisrikos, kun kotietsinnässä hänen asunnostaan löytyi Kannabis Sativa -kasveja sekä anastettu polkupyörä.
Alle 25-vuotias mies on ollut tämän esitutkinnan aikana pidätettynä. Hänet on vangittu viime viikolla Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä huumausainerikoksesta.
Lisäksi samoja yli 30-vuotiasta ja alle 25-vuotiasta miestä epäillään viime syyskuussa Joensuussa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä, varkaudesta ja huumausainerikoksesta. Tässä tapauksessa miesten epäillään Joensuun Rantakylässä yksityisasunnossa pahoinpidelleen noin 40-vuotiasta miestä rautaputkella ja nyrkeillä lyömällä sekä potkimalla. Tässä tapauksessa rikoksesta epäiltynä on myös kolmas noin 30-vuotias joensuulaismies.
Esitutkinta kokonaisuuden osalta on valmistunut ja tapaus etenee nyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory