Mainos:

Vakavaa raideliikenteen häirintää Rovaniemellä

NordenBladet — Lapin poliisilaitos muistuttaa, että kivien ja muiden esineiden asettaminen junaraiteille on vaarallista ja rangaistavaa ilkivaltaa ja aiheuttaa välittömän vaaratilanteen tekijöille, ohikulkijoille sekä junan matkustajille.
Poliisi on saanut useita ilmoituksia junaraiteille asetetuista kivistä ja muista esteistä Rovaniemen Vaaralan ja Saarenkylän alueilla. Poliisi kehottaa vanhempia kertomaan lapsille ja nuorille raiteilla liikkumisen ja leikkimisen vaaroista.
Ilkivallan teko aiheuttaa vaaratilanteita ja suuria taloudellisia vahinkoja
Kivien ja muiden esineiden pinoaminen raiteille aiheuttaa vaaratilanteen ilkivallan tekijälle, ohikulkijoille ja junan matkustajille. Pahimmillaan juna voi suistua raiteiltaan tai singota esineet kauas ympäristöön. Esineen laittaja asettaa itsensä myös suureen vaaraan raidealueella liikkuessa, sillä nopeita ja äänettömästi liikkuvia junia ei välttämättä huomaa ajoissa.
Esteiden asettaminen junaraiteille on raideliikenteen häirintää ja ilkivaltaa. Liikennetuhotyön yrityskin on rangaistava. Vaikka lapsi tai nuori ei olisikaan rikosoikeudellisessa vastuussa, hän on kuitenkin korvausvelvollinen aiheutuneista vahingoista. Aiemmissa vastaavissa ilkivaltatilanteissa korvaussummat ovat nousseet kymmeniin tuhansiin euroihin.

Lähde: Poliisi.fi



error:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory