Mainos:Poliisilla työntäyteinen viikonloppu Lounais-Suomessa

NordenBladet —

14.06.2020 klo 05.41Lounais-Suomi
Poliisia työllistivät Lounais-Suomessa viikonlopun aikana niin rattijuopot, tappelut, kotihälytykset kuin humalaiset juhlijat. Upea kesäilma sai ihmiset liikkeelle ja tämä näkyi katukuvassa ensin hyväntuulisena juhlimisena, mutta myöhemmin myös häiriökäyttäytymisenä.
Venepoliisi valvoi vesiliikennettä alueella. Vesijetit aiheuttivat ongelmia Ruissalon kansanpuiston kohdalla sekä Aurajoen suulla. Poliisi muistuttaa myös vesijetin vuokraajia siitä, että vesiliikenteen säännöt koskevat kaikkia vesillä liikkujia. Ennen vesille lähtöä on hyvä jokaisen tutustua voimassa olevaan lainsäädäntöön.
Mopoilla liikkuvista nuorista tuli poliisille ilmoituksia ympäri aluetta lauantaina illalla ja myöhemmin yöllä. Porista poliisi sai ilmoituksen ennen kahta yöllä Lounatuulentieltä yli sadasta moposta, mönkijästä ja autosta, jotka ajelivat edestakaisin. Muut ilmoitukset mopojen joukkokokoontumisista koskivat kilvettömiä kulkupelejä, vaaraa aiheuttavaa ajotapaa sekä meteliä. Poliisi muistuttaa mopomiittien järjestäjiä olemaan yhteydessä poliisin lupavalvontaan ennen tilaisuuksien järjestämistä, jotta tilaisuuksista tehdään asianmukaiset paperit ja toiminta on hallittua ja asianmukaista.
Mielenilmaisu rasismia vastaan sujui lauantaina Turun Tuomiokirkon edustalla rauhallisesti. Tapahtumaan osallistui arviolta 500 henkilöä. Järjestäjät ja osallistujat noudattivat kokoontumislakia, koronarajoituksia sekä poliisin ohjeita.
Poliisi sai ilmoituksen pahoinpitelystä Turun Martinsillan vieressä puoli kymmenen aikoihin lauantai-illalla. Tapahtuma oli alkanut ilmeisesti jonkinlaisesta huutelusta, minkä seurauksena tilanne oli mennyt lyömiseksi. Tämän jälkeen Aurajoessa olleesta lautasta oli kolme naista joutunut veden varaan. Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja tapahtumapaikalta otettiin kiinni kaksi nuorta miestä. Kiinniotettujen osuutta naisten veden varaan joutumisessa tutkitaan.
Poliisin tehtävämäärissä oli selvää kasvua suhteessa vuotta aikaisempaan, juhannusta edeltävään viikonloppuun. Varsinais-Suomessa kasvua oli perjantain ja lauantain välisenä yönä lähes 20 prosenttia ja Satakunnassa lähes 10 prosenttia vuoden 2019 tehtävämääriin verrattuna. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tehtävien määrissä oli kasvua Varsinais-Suomessa 15 prosenttia ja Satakunnassa määrä oli sama. Yleisesti ottaen yöt olivat vilkkaita molemmissa maakunnissa kuluneena viikonloppuna ja kenttäpoliisit saivat mennä tehtävältä toiselle aamuun saakka.
Kotihälytyksiä vuonna 2019 oli Satakunnassa juhannusta edeltävän viikonlopun perjantai-illasta sunnuntaiaamuun 18 kappaletta ja Varsinais-Suomessa 40 kappaletta. Vastaavat luvut kuluneelta viikonlopulta olivat Satakunnasta 31 ja Varsinais-Suomesta 54.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory